Het gaat om een volwassen vrouw en een oudere dame. De oudere dame werd zondag in het ziekenhuis opgenomen, waarna donderdag het agentschap de melding kreeg dat ze met EHEC besmet was. De volwassen vrouw moest niet naar het ziekenhuis.

Het agentschap meldt nog dat over de resultaten van het brononderzoek door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) ten vroegste eind volgende week gecommuniceerd zal worden.

Dat brononderzoek gebeurt door middel van een bevraging bij een 500-tal personen in Noord-Limburg. De bevraging onderzoekt wat de zieke personen gegeten hebben en waarin dat verschilt met wat gezonde personen aten.

De EHEC-bacterie kan darminfecties veroorzaken en leidt in twee tot zeven procent van de gevallen ook tot nierfalen. De bacterie die in Limburg werd ontdekt, is een variant van degene die vorige zomer in Duitsland aangetroffen werd. Het gaat om de ziekteverwekker E.coli O 157, de meest gekende variant. Vorig jaar telde het agentschap 39 meldingen van besmetting, in 2010 waren dat er 29. (Belga/TE)

Het gaat om een volwassen vrouw en een oudere dame. De oudere dame werd zondag in het ziekenhuis opgenomen, waarna donderdag het agentschap de melding kreeg dat ze met EHEC besmet was. De volwassen vrouw moest niet naar het ziekenhuis. Het agentschap meldt nog dat over de resultaten van het brononderzoek door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) ten vroegste eind volgende week gecommuniceerd zal worden. Dat brononderzoek gebeurt door middel van een bevraging bij een 500-tal personen in Noord-Limburg. De bevraging onderzoekt wat de zieke personen gegeten hebben en waarin dat verschilt met wat gezonde personen aten. De EHEC-bacterie kan darminfecties veroorzaken en leidt in twee tot zeven procent van de gevallen ook tot nierfalen. De bacterie die in Limburg werd ontdekt, is een variant van degene die vorige zomer in Duitsland aangetroffen werd. Het gaat om de ziekteverwekker E.coli O 157, de meest gekende variant. Vorig jaar telde het agentschap 39 meldingen van besmetting, in 2010 waren dat er 29. (Belga/TE)