Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, die het jaarrapport Diversiteit van het korps konden inkijken.

Het duo was betrapt in de nasleep van een onderzoek naar een afpersingszaak door politiemensen. In totaal ontving het Antwerpse korps in 2017 negentien klachten over agenten, waarvan een deel ongegrond of onontvankelijk werd bevonden. In dertien gevallen ging het om klachten wegens mogelijk racisme. De dienst Intern Toezicht werkte dat jaar uiteindelijk negen klachten af rond racisme. In drie zaken volgde een tuchtsanctie.

Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, die het jaarrapport Diversiteit van het korps konden inkijken.Het duo was betrapt in de nasleep van een onderzoek naar een afpersingszaak door politiemensen. In totaal ontving het Antwerpse korps in 2017 negentien klachten over agenten, waarvan een deel ongegrond of onontvankelijk werd bevonden. In dertien gevallen ging het om klachten wegens mogelijk racisme. De dienst Intern Toezicht werkte dat jaar uiteindelijk negen klachten af rond racisme. In drie zaken volgde een tuchtsanctie.