Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) is helemaal voor het initiatief om twitter bij de politie te introduceren. Zo staat te lezen in De Morgen. Het is de minister menens: de wijze waarop mensen zich informeren, evolueert, de politie moet volgen. "Twitter is een uitgelezen manier om het adagium 'de politie uw vriend' toe te passen. Het medium kan de drempel om naar de politie te stappen verlagen. Bovendien kan Twitter voor de politie een middel zijn om informatie te verspreiden."

De politie experimenteert

Verschillende korpsen experimenteren al met sociale media, maar een algemeen beleid is er niet. Daarom is er binnen de federale politie een denktank opgericht. (Belga)

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) is helemaal voor het initiatief om twitter bij de politie te introduceren. Zo staat te lezen in De Morgen. Het is de minister menens: de wijze waarop mensen zich informeren, evolueert, de politie moet volgen. "Twitter is een uitgelezen manier om het adagium 'de politie uw vriend' toe te passen. Het medium kan de drempel om naar de politie te stappen verlagen. Bovendien kan Twitter voor de politie een middel zijn om informatie te verspreiden." De politie experimenteert Verschillende korpsen experimenteren al met sociale media, maar een algemeen beleid is er niet. Daarom is er binnen de federale politie een denktank opgericht. (Belga)