Op de Gentse Kouter keken tussen 6.000 en 7.000 supporters naar de wedstrijd. "Enkele tientallen heethoofden, zowel Belgische als Turkse supporters, zorgde tijdens de match voor problemen", zegt waarnemend burgemeester Martine De Regge (SP.A).

Er werd met drank en blikjes naar elkaar gegooid en rookbommen afgestoken. Er werd ook met vlaggenstokken geslaan en bengaals vuur werd over en weer gegooid.

Vijftig extra gevechtseenheden uit Gent, Dendermonde en Brussel werden opgeroepen.

31 gewonden
Door het geweld moesten 31 mensen verzorgd worden, ook drie agenten raakten gewond. Eén agente uit Brussel liep een neusbreuk op omdat ze een halveliter blik in haar gezicht kreeg, een andere agente werd driemaal aan de wenkbrauw gehecht omdat ze een fles op haar hoofd had gekregen.

Na afloop van de match volgden relletjes op de Vogelmarkt, de Gentse Zuid en de Overpoort. Zo zijn er in één straat autospiegels afgerukt, werd elders afval op straat gegooid en sneuvelden fietsen. Vanaf 01.00 uur 's nachts was het rustig.

Vermoedelijk gaat het om twee supporterskernen die doelbewust keet kwamen schoppen. Drie mensen werden bestuurlijk aangehouden.

AntwerpenOok aan café Change, het supporterscafé van Beerschot op het Antwerpse Kiel, kwam het tot onlusten. Het café werd bekogeld met stenen en er werden ook 21 personenwagens, één politiecombi en drie woningen beschadigd. Die balans kan volgens de lokale politie nog oplopen. Eén persoon raakte gewond aan het been. (Belga/TE)

Op de Gentse Kouter keken tussen 6.000 en 7.000 supporters naar de wedstrijd. "Enkele tientallen heethoofden, zowel Belgische als Turkse supporters, zorgde tijdens de match voor problemen", zegt waarnemend burgemeester Martine De Regge (SP.A). Er werd met drank en blikjes naar elkaar gegooid en rookbommen afgestoken. Er werd ook met vlaggenstokken geslaan en bengaals vuur werd over en weer gegooid. Vijftig extra gevechtseenheden uit Gent, Dendermonde en Brussel werden opgeroepen.31 gewonden Door het geweld moesten 31 mensen verzorgd worden, ook drie agenten raakten gewond. Eén agente uit Brussel liep een neusbreuk op omdat ze een halveliter blik in haar gezicht kreeg, een andere agente werd driemaal aan de wenkbrauw gehecht omdat ze een fles op haar hoofd had gekregen. Na afloop van de match volgden relletjes op de Vogelmarkt, de Gentse Zuid en de Overpoort. Zo zijn er in één straat autospiegels afgerukt, werd elders afval op straat gegooid en sneuvelden fietsen. Vanaf 01.00 uur 's nachts was het rustig. Vermoedelijk gaat het om twee supporterskernen die doelbewust keet kwamen schoppen. Drie mensen werden bestuurlijk aangehouden.AntwerpenOok aan café Change, het supporterscafé van Beerschot op het Antwerpse Kiel, kwam het tot onlusten. Het café werd bekogeld met stenen en er werden ook 21 personenwagens, één politiecombi en drie woningen beschadigd. Die balans kan volgens de lokale politie nog oplopen. Eén persoon raakte gewond aan het been. (Belga/TE)