Volgens de strijdkrachten gaat het om een onbemand toestel dat het Turkse luchtruim was binnengedrongen en drie waarschuwingen had genegeerd. Het toestel werd daarop door het Turkse leger neergeschoten.

De omstandigheden van het voorval zijn onduidelijk. De Amerikanen vermoeden dat het om een Russiche vliegtuig gaat, de Russen ontkennen dat ze iets met de zaak te maken hebben. Volgens het Russisch

Zowel de VS als Rusland maken wel vaker gebruik van onbemande vliegtuigen in de strijd tegen IS.

Eerder deze maand vlogen twee Russische vliegtuigen wel nog het Turkse luchtruim in. Toen beloofde Moskou dat het de afspraken zou naleven om elkaars luchtruim te respecteren.

(Belga/JH)

Volgens de strijdkrachten gaat het om een onbemand toestel dat het Turkse luchtruim was binnengedrongen en drie waarschuwingen had genegeerd. Het toestel werd daarop door het Turkse leger neergeschoten.De omstandigheden van het voorval zijn onduidelijk. De Amerikanen vermoeden dat het om een Russiche vliegtuig gaat, de Russen ontkennen dat ze iets met de zaak te maken hebben. Volgens het Russisch Zowel de VS als Rusland maken wel vaker gebruik van onbemande vliegtuigen in de strijd tegen IS.Eerder deze maand vlogen twee Russische vliegtuigen wel nog het Turkse luchtruim in. Toen beloofde Moskou dat het de afspraken zou naleven om elkaars luchtruim te respecteren.(Belga/JH)