Op de lijst staan personen die in Turkije gezocht worden wegens terrorisme en naar Duitsland gevlucht zijn, zoals bijvoorbeeld journalist Can Dündar, zo schrijft de regeringsgezinde krant Yeni Asir vandaag. Turkije vraagt de dringende uitlevering van de 69 personen op de lijst, die ook adressen en foto's van de betrokkenen omvat terwijl ze in of uit hun huis komen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is gisteren in Duitsland aangekomen voor een tweedaags staatsbezoek. Daarbij horen onder meer een ontvangst met militaire eer en een formeel staatsbanket bij president Frank-Walter Steinmeier.

Edogans laatste officiële bezoek aan Duitsland in 2014 was voor de vluchtelingencrisis, de 'Turkije-deal' waarbij Turkije meer vluchtelingen zou opvangen in ruil voor financiële steun en de inperking van democratische rechten in Turkije als gevolg van een mislukte coup.

Het huidige bezoek zou de moeizame betrekkingen tussen Duitsland en Turkije moeten herstellen, maar of dat zal gebeuren is zeer de vraag.

Op de lijst staan personen die in Turkije gezocht worden wegens terrorisme en naar Duitsland gevlucht zijn, zoals bijvoorbeeld journalist Can Dündar, zo schrijft de regeringsgezinde krant Yeni Asir vandaag. Turkije vraagt de dringende uitlevering van de 69 personen op de lijst, die ook adressen en foto's van de betrokkenen omvat terwijl ze in of uit hun huis komen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is gisteren in Duitsland aangekomen voor een tweedaags staatsbezoek. Daarbij horen onder meer een ontvangst met militaire eer en een formeel staatsbanket bij president Frank-Walter Steinmeier. Edogans laatste officiële bezoek aan Duitsland in 2014 was voor de vluchtelingencrisis, de 'Turkije-deal' waarbij Turkije meer vluchtelingen zou opvangen in ruil voor financiële steun en de inperking van democratische rechten in Turkije als gevolg van een mislukte coup. Het huidige bezoek zou de moeizame betrekkingen tussen Duitsland en Turkije moeten herstellen, maar of dat zal gebeuren is zeer de vraag.