De reden van het onderzoek, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad, is een artikel dat Anthonissen op 5 maart van dit jaar schreef in het rechtse schotschrift 't Scheldt.

Anthonissen schreef toen wat hij vond van de ACW-affaire, die toen nog volop woedde. Volgens hem was het duidelijk dat het ACW zich in die zaak aan abnormale belastingontwijking had bezondigd.

De Gentse BBI-directeur kreeg daarop zware kritiek uit politieke hoek, maar ook van zijn eigen administratie omdat hij zich had uitgelaten over een zaak waar hij zelf niets mee te maken had. Bovendien wordt de zaak nog onderzocht door een collega van Anthonissen.

De administratie twijfelde lang of er een tuchtonderzoek zou komen maar eind vorige week - vlak voor het verstrijken van de deadline van zes maanden - kreeg Anthonissen bericht dat de procedure opgestart was, zo heeft Anthonissen zelf bevestigd aan de Corelio-kranten. (Belga/SD)

De reden van het onderzoek, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad, is een artikel dat Anthonissen op 5 maart van dit jaar schreef in het rechtse schotschrift 't Scheldt.Anthonissen schreef toen wat hij vond van de ACW-affaire, die toen nog volop woedde. Volgens hem was het duidelijk dat het ACW zich in die zaak aan abnormale belastingontwijking had bezondigd.De Gentse BBI-directeur kreeg daarop zware kritiek uit politieke hoek, maar ook van zijn eigen administratie omdat hij zich had uitgelaten over een zaak waar hij zelf niets mee te maken had. Bovendien wordt de zaak nog onderzocht door een collega van Anthonissen.De administratie twijfelde lang of er een tuchtonderzoek zou komen maar eind vorige week - vlak voor het verstrijken van de deadline van zes maanden - kreeg Anthonissen bericht dat de procedure opgestart was, zo heeft Anthonissen zelf bevestigd aan de Corelio-kranten. (Belga/SD)