"De onderhandelingen met de VS zijn effectief mislukt omdat we als Europeanen niet mogen toegeven op de Amerikaanse vragen", aldus de sociaal-democraat Sigmar Gabriel. "Momenteel beweegt er niets over het thema".

TTIP zou de grootste vrijhandelszone ter wereld in het leven roepen, met zowat 800 miljoen inwoners. Maar aan beide kanten van de Atlantische Oceaan kwam forse kritiek op het akkoord. De onderhandelingen zijn al drie jaar aan de gang.

Beide partijen mikken op de grote lijnen van een akkoord alvorens VS-president Barack Obama eind dit jaar het Witte Huis verlaat en zowel Frankrijk en Duitsland zich klaarstomen voor verkiezingen in 2017. (Belga/JH)

"De onderhandelingen met de VS zijn effectief mislukt omdat we als Europeanen niet mogen toegeven op de Amerikaanse vragen", aldus de sociaal-democraat Sigmar Gabriel. "Momenteel beweegt er niets over het thema". TTIP zou de grootste vrijhandelszone ter wereld in het leven roepen, met zowat 800 miljoen inwoners. Maar aan beide kanten van de Atlantische Oceaan kwam forse kritiek op het akkoord. De onderhandelingen zijn al drie jaar aan de gang. Beide partijen mikken op de grote lijnen van een akkoord alvorens VS-president Barack Obama eind dit jaar het Witte Huis verlaat en zowel Frankrijk en Duitsland zich klaarstomen voor verkiezingen in 2017. (Belga/JH)