Woensdag gaf Heeren toe dat zij vervroegd gevaccineerd is. Ook enkele mensen uit haar directe omgeving zouden al een vaccin hebben gekregen.

De gouverneur heeft vrijdag per aangetekende zending een brief met bijlagen ontvangen van Vlaams parlementslid en Truiens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit). Vandenhove kreeg via de lokale nieuwswebsite Trudocs gelekte documenten vanuit het Truiense vaccinatiecentrum in handen, waaruit bleek dat de 56-jarige Heeren op 10 maart een afspraak voor haar vaccin had. Op 31 maart zou ze de tweede prik hebben gekregen. Vandenhove maakte de documenten ook over aan Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) en aan het Agentschap Zorg en Gezondheid.

'Niet snel snel'

'Inmiddels gaf minister Bart Somers mij de opdracht het dossier verder te onderzoeken en te vervolledigen zodat na mijn onderzoek de minister een getrouw beeld krijgt van de situatie en gepast kan oordelen', aldus gouverneur Lantmeeters in een persmededeling. Zoals gebruikelijk in dergelijke aangelegenheden werd het dossier voor verder onderzoek doorgestuurd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur. De gouverneur zal niet meer communiceren tot het resultaat van het onderzoek bekend is.

De extra gemeenteraad van maandag in Sint-Truiden is voor Lantmeeters geen deadline. 'Ik ga me niet laten opjagen en ga niet zomaar beslissen. We gaan de zaak niet snel snel doen zodat we maandag een beslissing hebben', zegt Lantmeeters aan Belga. 'Ik ga me niet door de politiek laten leiden, maar door de rechten van wie de klacht heeft neergelegd en tegen wie ze opgesteld is. Iedereen heeft recht op een goede behandeling'.

Steun CD&V

De Truiense CD&V-fractie behoudt het vertrouwen in burgemeester Veerle Heeren, vernam Belga vrijdagavond.

Maandag staat er in Sint-Truiden alleszins een extra gemeenteraad op het programma, die er komt op initiatief van het college van burgemeester en schepenen. Men wil op die manier transparantie bieden aan de hand van de volledige gegevens die voorhanden zijn.

Oppositiepartij Vooruit was vragende partij voor een extra gemeenteraad. Ook Groen vroeg dringend een extra gemeenteraad waarin de burgemeester volledige klaarheid zou scheppen over wie er voortijdig gevaccineerd is en wat de mogelijke beweegredenen daarvoor geweest zijn.

De CD&V-fractie behoudt alleszins het vertrouwen in Veerle Heeren, is vrijdagavond vernomen. Coalitiepartners Open VLD en N-VA willen pas na de gemeenteraad beslissen of ze verdere stappen nemen.

Lees ook: Vaccinatie Veerle Heeren: VVJ herinnert aan bronnengeheim na huiszoeking bij Truiense journalist

Woensdag gaf Heeren toe dat zij vervroegd gevaccineerd is. Ook enkele mensen uit haar directe omgeving zouden al een vaccin hebben gekregen.De gouverneur heeft vrijdag per aangetekende zending een brief met bijlagen ontvangen van Vlaams parlementslid en Truiens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit). Vandenhove kreeg via de lokale nieuwswebsite Trudocs gelekte documenten vanuit het Truiense vaccinatiecentrum in handen, waaruit bleek dat de 56-jarige Heeren op 10 maart een afspraak voor haar vaccin had. Op 31 maart zou ze de tweede prik hebben gekregen. Vandenhove maakte de documenten ook over aan Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) en aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. 'Inmiddels gaf minister Bart Somers mij de opdracht het dossier verder te onderzoeken en te vervolledigen zodat na mijn onderzoek de minister een getrouw beeld krijgt van de situatie en gepast kan oordelen', aldus gouverneur Lantmeeters in een persmededeling. Zoals gebruikelijk in dergelijke aangelegenheden werd het dossier voor verder onderzoek doorgestuurd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur. De gouverneur zal niet meer communiceren tot het resultaat van het onderzoek bekend is. De extra gemeenteraad van maandag in Sint-Truiden is voor Lantmeeters geen deadline. 'Ik ga me niet laten opjagen en ga niet zomaar beslissen. We gaan de zaak niet snel snel doen zodat we maandag een beslissing hebben', zegt Lantmeeters aan Belga. 'Ik ga me niet door de politiek laten leiden, maar door de rechten van wie de klacht heeft neergelegd en tegen wie ze opgesteld is. Iedereen heeft recht op een goede behandeling'. De Truiense CD&V-fractie behoudt het vertrouwen in burgemeester Veerle Heeren, vernam Belga vrijdagavond. Maandag staat er in Sint-Truiden alleszins een extra gemeenteraad op het programma, die er komt op initiatief van het college van burgemeester en schepenen. Men wil op die manier transparantie bieden aan de hand van de volledige gegevens die voorhanden zijn.