Een op de drie treinen die via Charleroi rijden, was maandagochtend gehinderd door de wilde staking van een deel van de treinbestuurders in het staion Charleroi-Sud. Dat heeft NMBS-woordvoerder Thierry Ney meegedeeld. Onder meer op de lijn Charleroi-Brussel-Antwerpen zijn de gevolgen van de staking voelbaar.

De staking brak uit rond 3.15 uur. Volgens de NMBS is twee derde van de treinbestuurders niet aan zijn dienst begonnen, 'maar de toestand evolueert voortdurend'. Rond 5.30 uur was al een vijftiental treinen geschrapt. De NMBS 'veroordeelt de wilde staking met klem' en raadt reizigers aan haar website te consulteren.

Op de lijn tussen Antwerpen en Brussel is er bovendien ook hinder door een koperdiefstal. (Belga/JH)

Een op de drie treinen die via Charleroi rijden, was maandagochtend gehinderd door de wilde staking van een deel van de treinbestuurders in het staion Charleroi-Sud. Dat heeft NMBS-woordvoerder Thierry Ney meegedeeld. Onder meer op de lijn Charleroi-Brussel-Antwerpen zijn de gevolgen van de staking voelbaar.De staking brak uit rond 3.15 uur. Volgens de NMBS is twee derde van de treinbestuurders niet aan zijn dienst begonnen, 'maar de toestand evolueert voortdurend'. Rond 5.30 uur was al een vijftiental treinen geschrapt. De NMBS 'veroordeelt de wilde staking met klem' en raadt reizigers aan haar website te consulteren.Op de lijn tussen Antwerpen en Brussel is er bovendien ook hinder door een koperdiefstal. (Belga/JH)