In de stations van Blankenberge, Brugge, Oostende,Torhout, Lichtervelde en De Panne zijn naar aanleiding van technische problemen op het spoor duizenden toeristen en reizigers gestrand. Vooral in de richting van het binnenland zijn er grote vertragingen, die oplopen tot boven het half uur.

Beschadigde bovenleiding

Oorzaak van de ellende is een beschadigde bovenleiding in Oostkamp op het traject Brussel-Oostende. Die zou veroorzaakt zijn door een goederentrein, aldus Bram De Saedeleer, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel. Het herstel van die leiding zou nog de hele avond en nacht in beslag nemen. Pas vanaf dinsdagochtend zal de toestand volledig genormaliseerd zijn.

Water

Met het warme weer werden het Rode Kruis en verschillende brandweerkorpsen opgeroepen om water uit te delen. In Blankenberge alleen werd een tiental mensen overgebracht naar het ziekenhuis. De drukte en de warmte werd hen te veel. Tientallen anderen werden verzorgd in een van de opgetrokken hulpposten. Ook in de andere stations werd beslist vanwege de extreme hitte water uit te delen aan de reizigers die vertragingen tussen de tien minuten en een uur opliepen.

Prealarmfase in Gent

In Gent werd de prealarmfase van het medische interventieplan afgekondigd omdat reizigers in het station Gent-Sint-Pieters kampten met uitdrogingsverschijnselen. Ook daar heeft de civiele bescherming maandagavond water uitgedeeld en werden verschillende reizigers verzorgd. Eén kind werd preventief naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen zou de toestand onder controle zijn. (Belga/INM)

In de stations van Blankenberge, Brugge, Oostende,Torhout, Lichtervelde en De Panne zijn naar aanleiding van technische problemen op het spoor duizenden toeristen en reizigers gestrand. Vooral in de richting van het binnenland zijn er grote vertragingen, die oplopen tot boven het half uur. Beschadigde bovenleiding Oorzaak van de ellende is een beschadigde bovenleiding in Oostkamp op het traject Brussel-Oostende. Die zou veroorzaakt zijn door een goederentrein, aldus Bram De Saedeleer, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel. Het herstel van die leiding zou nog de hele avond en nacht in beslag nemen. Pas vanaf dinsdagochtend zal de toestand volledig genormaliseerd zijn. Water Met het warme weer werden het Rode Kruis en verschillende brandweerkorpsen opgeroepen om water uit te delen. In Blankenberge alleen werd een tiental mensen overgebracht naar het ziekenhuis. De drukte en de warmte werd hen te veel. Tientallen anderen werden verzorgd in een van de opgetrokken hulpposten. Ook in de andere stations werd beslist vanwege de extreme hitte water uit te delen aan de reizigers die vertragingen tussen de tien minuten en een uur opliepen. Prealarmfase in Gent In Gent werd de prealarmfase van het medische interventieplan afgekondigd omdat reizigers in het station Gent-Sint-Pieters kampten met uitdrogingsverschijnselen. Ook daar heeft de civiele bescherming maandagavond water uitgedeeld en werden verschillende reizigers verzorgd. Eén kind werd preventief naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen zou de toestand onder controle zijn. (Belga/INM)