TreinTramBus: 'Het is stilaan welletjes geweest'

12/04/12 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Indien er vrijdag opnieuw problemen zijn met het aanbod van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB door personeelsacties zal TreinTramBus protesteren.

TreinTramBus: 'Het is stilaan welletjes geweest'

© Belga

De gebruikersorganisatie riep dinsdag al op om het werk te hervatten en vindt nu dat het stilaan welletjes is geweest.

"Agressie op het openbaar vervoer is verwerpelijk omdat ook reizigers hiervan het slachtoffer kunnen worden. We hebben begrip getoond voor de solidariteitsacties direct na het incident van zaterdag, maar mensen die naar het werk gaan, hebben ook hun rechten. Voor een groep is het openbaar vervoer vaak het enige middel om op het werk te raken", aldus Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus.

Daarnaast steunt TreinTramBus de initiatieven voor een hogere veiligheid op het vervoersnet van onder meer minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. "Deze maatregelen moeten volstaan om iedereen terug aan de slag te krijgen", klinkt het.

Geen blokkades meer

Ondertussen lijkt het openbaar vervoer terug op de gang te komen. Donderdag zijn 12 van de 50 buslijnen operationeel. "We verwachten de ganse dag nog moeilijkheden op het bus- en tramnet. Toch is de werkwilligheid een pak hoger dan woensdag", zegt Guy Sablon, woordvoerder van de MIVB.

Bovendien zijn er geen blokkades van stelplaatsen waardoor er meer bussen en trams zijn uitgereden in vergelijking met woensdag. "Vanaf vrijdag verwachten we een normalisering van de dienstregeling", aldus Sablon. (Belga/TE)

Onze partners