Het treinstation van Brussels Airport wordt uitgerust met toegangspoortjes. Vermoedelijk vanaf begin juni zullen reizigers die met de trein van of naar de luchthaven sporen, enkel met een geldig ticket het station in of uit kunnen. Dat meldt spoorwegmaatschappij NMBS.

Stijging inkomsten

De NMBS bekeek al langer de mogelijkheid om poortjes te zetten, nadat ze had vastgesteld dat een deel van de reizigers de Diabolo-toeslag niet betaalden. Die toeslag, die geldt voor elke treinreis naar of vanuit Brussels Airport, bedraagt momenteel 5,07 euro bovenop de prijs van het treinticket.

Het aantal treinreizigers naar de luchthaven evolueert goed, laat de NMBS weten. Hun aantal steeg vorig jaar met 10 procent. Met de poortjes wil de spoorwegmaatschappij zich ervan verzekeren dat "deze stijging in passagiers zich ook vertaalt in een stijging van de inkomsten". Ze voegt nog toe dat de poortjescontrole bovenop de bestaande controles in de trein komt.

'Snelste, makkelijkste, goedkoopste'

Momenteel kan je vanuit 56 haltes in België rechtstreeks naar de nationale luchthaven sporen. Eind dit jaar worden dat er 82. Dan krijgen bijvoorbeeld Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Charleroi, Namen, Dinant en Nijvel een rechtstreekse verbinding. "De trein is veruit de snelste, makkelijkste en goedkoopste manier om in de luchthaven te raken", besluit de NMBS.(Belga/WB)

Het treinstation van Brussels Airport wordt uitgerust met toegangspoortjes. Vermoedelijk vanaf begin juni zullen reizigers die met de trein van of naar de luchthaven sporen, enkel met een geldig ticket het station in of uit kunnen. Dat meldt spoorwegmaatschappij NMBS.De NMBS bekeek al langer de mogelijkheid om poortjes te zetten, nadat ze had vastgesteld dat een deel van de reizigers de Diabolo-toeslag niet betaalden. Die toeslag, die geldt voor elke treinreis naar of vanuit Brussels Airport, bedraagt momenteel 5,07 euro bovenop de prijs van het treinticket. Het aantal treinreizigers naar de luchthaven evolueert goed, laat de NMBS weten. Hun aantal steeg vorig jaar met 10 procent. Met de poortjes wil de spoorwegmaatschappij zich ervan verzekeren dat "deze stijging in passagiers zich ook vertaalt in een stijging van de inkomsten". Ze voegt nog toe dat de poortjescontrole bovenop de bestaande controles in de trein komt.Momenteel kan je vanuit 56 haltes in België rechtstreeks naar de nationale luchthaven sporen. Eind dit jaar worden dat er 82. Dan krijgen bijvoorbeeld Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Charleroi, Namen, Dinant en Nijvel een rechtstreekse verbinding. "De trein is veruit de snelste, makkelijkste en goedkoopste manier om in de luchthaven te raken", besluit de NMBS.(Belga/WB)