De treinstaking van de socialistische spoorvakbond op maandag 18 oktober gaat gewoon door. Dat zegt het ACOD in een reactie op de aankondiging van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) dat er een doorbraak is bereikt in het sociaal overleg.

Vervotte had vrijdag melding gemaakt van een doorbraak in het sociaal overleg over de filialisering van NMBS Logistics, de vrachtafdeling van de NMBS. Er zou een consensus bereikt zijn in de schoot van het paritair samengestelde sturingscomité van de NMBS-Groep.

De minister hoopte dat de vakbonden de 24-urenstaking van zondagavond 17 oktober 22 uur tot maandag 18 oktober om 22 uur alsnog wilden afblazen. Naast het ACOD heeft ook de onafhankelijke vakbond OVS opgeroepen tot staking. De christelijke vakbond ACV-Transcom doet niet mee.

Jos Digneffe erkende vrijdag in een reactie dat er stappen in de goede richting ziijn gezet, maar dat een en ander nog moet uitgeklaard worden om tot een akkoord te komen. ACOD-Spoor is dan ook niet van plan de staking af te blazen.

De treinstaking van de socialistische spoorvakbond op maandag 18 oktober gaat gewoon door. Dat zegt het ACOD in een reactie op de aankondiging van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) dat er een doorbraak is bereikt in het sociaal overleg.Vervotte had vrijdag melding gemaakt van een doorbraak in het sociaal overleg over de filialisering van NMBS Logistics, de vrachtafdeling van de NMBS. Er zou een consensus bereikt zijn in de schoot van het paritair samengestelde sturingscomité van de NMBS-Groep. De minister hoopte dat de vakbonden de 24-urenstaking van zondagavond 17 oktober 22 uur tot maandag 18 oktober om 22 uur alsnog wilden afblazen. Naast het ACOD heeft ook de onafhankelijke vakbond OVS opgeroepen tot staking. De christelijke vakbond ACV-Transcom doet niet mee.Jos Digneffe erkende vrijdag in een reactie dat er stappen in de goede richting ziijn gezet, maar dat een en ander nog moet uitgeklaard worden om tot een akkoord te komen. ACOD-Spoor is dan ook niet van plan de staking af te blazen.