De vereniging reageert daarmee op de werkonderbreking die eerder vandaag was aangekondigd en vermoedelijk ook nog de avondspits in de war dreigt te sturen. De

vereniging wil ook niet dat er geraakt wordt aan het "groeiende vrijetijdsvervoer op het spoor".

"Conform de Europese regels betaalt de NMBS een prijs aan infrastructuurbeheerder Infrabel voor het gebruik van de sporen. Alleen is die prijs zo bepaald dat het goederenvervoer goedkoop over de sporen kan denderen, terwijl het reizigersvervoer buitensporig veel moet betalen", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Bovendien werden bij de opstart van NMBS Logistics te veel locomotieven aan het goederenvervoer toegewezen. Die worden nu verhuurd aan het reizigersvervoer."

Prijsdifferentiatie

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) vindt dat er "daar waar mogelijk" bij de NMBS besparingen moeten komen. Over mogelijk duurdere treintickets zei de minister dat dit een "keuze is die dan gemaakt zal moeten worden." Ze wees erop dat "prijsdifferentiatie" vandaag al mogelijk is, "binnen de duidelijk vastgelegde

grenzen van de beheersovereenkomst".

TreinTramBus vindt alvast dat de recreatieve treinreiziger al heel wat heeft moeten inleveren. "De tariefformule 'Een Dag aan Zee' en de halveprijskaart werden vorig jaar afgeschaft, en enkele jaren geleden sneuvelde met de Multipass ook het voordelige tarief voor gezinnen en kleine groepen", zegt Vanseveren. (Belga/INM)

De vereniging reageert daarmee op de werkonderbreking die eerder vandaag was aangekondigd en vermoedelijk ook nog de avondspits in de war dreigt te sturen. De vereniging wil ook niet dat er geraakt wordt aan het "groeiende vrijetijdsvervoer op het spoor". "Conform de Europese regels betaalt de NMBS een prijs aan infrastructuurbeheerder Infrabel voor het gebruik van de sporen. Alleen is die prijs zo bepaald dat het goederenvervoer goedkoop over de sporen kan denderen, terwijl het reizigersvervoer buitensporig veel moet betalen", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Bovendien werden bij de opstart van NMBS Logistics te veel locomotieven aan het goederenvervoer toegewezen. Die worden nu verhuurd aan het reizigersvervoer." Prijsdifferentiatie Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) vindt dat er "daar waar mogelijk" bij de NMBS besparingen moeten komen. Over mogelijk duurdere treintickets zei de minister dat dit een "keuze is die dan gemaakt zal moeten worden." Ze wees erop dat "prijsdifferentiatie" vandaag al mogelijk is, "binnen de duidelijk vastgelegde grenzen van de beheersovereenkomst". TreinTramBus vindt alvast dat de recreatieve treinreiziger al heel wat heeft moeten inleveren. "De tariefformule 'Een Dag aan Zee' en de halveprijskaart werden vorig jaar afgeschaft, en enkele jaren geleden sneuvelde met de Multipass ook het voordelige tarief voor gezinnen en kleine groepen", zegt Vanseveren. (Belga/INM)