Dat meldt de vzw Wat Na De Ramp dinsdagavond. "Het is duidelijk dat de tijdens de infovergaderingen gemaakte beloftes, op dit moment niet ingelost worden", stelt de actiegroep in een persbericht.

Schadevergoedingen lager dan claims

Het ongeval met de goederentrein, die onder meer acrylnitril vervoerde, gebeurde op 4 mei. "In de nasleep van de treinramp beloofde Infrabel om de directe kosten aan de geëvacueerde bewoners van Wetteren zo snel mogelijk voor te schieten in afwachting van een gerechtelijke uitspraak. Nu de eerste kwijtingen door de inwoners ontvangen zijn, rijzen er nog meer vragen. Zo blijkt dat Infrabel plafondbedragen hanteert waarbij geen rekening gehouden wordt met ingediende bewijsstukken. Ook ligt het voorgestelde bedrag een stuk lager dan de ingediende claim", zegt de vzw Wat Na De Ramp.

Gezondheidsproblemen

De actiegroep maakt zich ook zorgen over de voorwaarden van het kwijtschrift. "Concreet komt het er op neer dat, bij ondertekening en dus aanvaarding van het voorgestelde bedrag, men automatisch afstand doet van zijn rechten, nu én in de toekomst. Ook vergoedingen van andere aard, zoals kosten voortvloeiend uit (latere) gezondheidsproblemen, economisch verlies en dergelijke, kunnen niet verhaald worden op Infrabel en verbonden ondernemingen", stelt de vzw. (Belga/TV)

Dat meldt de vzw Wat Na De Ramp dinsdagavond. "Het is duidelijk dat de tijdens de infovergaderingen gemaakte beloftes, op dit moment niet ingelost worden", stelt de actiegroep in een persbericht.Het ongeval met de goederentrein, die onder meer acrylnitril vervoerde, gebeurde op 4 mei. "In de nasleep van de treinramp beloofde Infrabel om de directe kosten aan de geëvacueerde bewoners van Wetteren zo snel mogelijk voor te schieten in afwachting van een gerechtelijke uitspraak. Nu de eerste kwijtingen door de inwoners ontvangen zijn, rijzen er nog meer vragen. Zo blijkt dat Infrabel plafondbedragen hanteert waarbij geen rekening gehouden wordt met ingediende bewijsstukken. Ook ligt het voorgestelde bedrag een stuk lager dan de ingediende claim", zegt de vzw Wat Na De Ramp.De actiegroep maakt zich ook zorgen over de voorwaarden van het kwijtschrift. "Concreet komt het er op neer dat, bij ondertekening en dus aanvaarding van het voorgestelde bedrag, men automatisch afstand doet van zijn rechten, nu én in de toekomst. Ook vergoedingen van andere aard, zoals kosten voortvloeiend uit (latere) gezondheidsproblemen, economisch verlies en dergelijke, kunnen niet verhaald worden op Infrabel en verbonden ondernemingen", stelt de vzw. (Belga/TV)