De twee passagierstreinen hielden vrijdagavond omstreeks kwart voor negen net op tijd halt in de buurt van het station van Schaarbeek. Ze waren op hetzelfde spoor terechtgekomen en zouden frontaal gebotst zijn. Volgens de NMBS hebben de veiligheidssystemen echter goed gewerkt en is er nooit gevaar geweest. De treinen stopten op zo'n tweehonderd meter afstand van elkaar.

De oorzaak van het incident is nog niet helemaal duidelijk. Zaterdagmorgen leek het nog om een verkeerde wissel te gaan, in de namiddag liet het parket weten dat de eerste politionele vaststellingen wijzen in de richting van een genegeerd stoplicht.

Naast het verhoren van de betrokkenen voert het parket ook een technisch onderzoek met camerabeelden waarop de exacte stand van de wissel zichtbaar moet zijn. (Belga/MI)

De twee passagierstreinen hielden vrijdagavond omstreeks kwart voor negen net op tijd halt in de buurt van het station van Schaarbeek. Ze waren op hetzelfde spoor terechtgekomen en zouden frontaal gebotst zijn. Volgens de NMBS hebben de veiligheidssystemen echter goed gewerkt en is er nooit gevaar geweest. De treinen stopten op zo'n tweehonderd meter afstand van elkaar. De oorzaak van het incident is nog niet helemaal duidelijk. Zaterdagmorgen leek het nog om een verkeerde wissel te gaan, in de namiddag liet het parket weten dat de eerste politionele vaststellingen wijzen in de richting van een genegeerd stoplicht. Naast het verhoren van de betrokkenen voert het parket ook een technisch onderzoek met camerabeelden waarop de exacte stand van de wissel zichtbaar moet zijn. (Belga/MI)