De NMBS voert een onderzoek naar een geval van agressie door een conducteur tegen een groepje jongeren op de trein. De conducteur gaf één van de jongeren verschillende keren een duw en dreigde ermee hen met zijn tang te slaan.

De feiten gebeurden al een maand geleden, maar raakten pas bekend nu een filmpje van het incident op internet werd gepost. In de video is te zien hoe de conducteur een groepje jongeren aanspreek dat blijkbaar niet over een geldig vervoerbewijs beschikt.

Schermutseling

De jongeren weigeren te betalen en zeggen dat ze in het volgende station wel zullen afstappen. Het komt tot een woordenwisseling waarbij op het filmpje te zien is hoe de conducteur één van de jongeren een duw geeft. Daarop volgt een schermutseling.

Wanneer de jongeren dan toch uitstappen in het volgende station, komt het opnieuw tot een woordenwisseling. De conducteur dreigt ermee de jongeren te slaan met zijn tang.

Omstandigheden

De feiten gebeurden op de lijn tussen Denderleeuw en Aalst. Eén van de jongeren heeft het hele gebeuren gefilmd met zijn gsm en de beelden op internet gepost.

Woordvoerder Bart Crols zegt in enkele kranten dat de NMBS de zaak onderzoekt. 'Ik kan enkel zeggen dat we op de beelden zien dat de conducteur plots te midden van een groep jongeren staat die niet wensen te betalen. We gaan nu zien wat de exacte omstandigheden waren en indien nodig maatregelen nemen.' (EE)

De NMBS voert een onderzoek naar een geval van agressie door een conducteur tegen een groepje jongeren op de trein. De conducteur gaf één van de jongeren verschillende keren een duw en dreigde ermee hen met zijn tang te slaan. De feiten gebeurden al een maand geleden, maar raakten pas bekend nu een filmpje van het incident op internet werd gepost. In de video is te zien hoe de conducteur een groepje jongeren aanspreek dat blijkbaar niet over een geldig vervoerbewijs beschikt.Schermutseling De jongeren weigeren te betalen en zeggen dat ze in het volgende station wel zullen afstappen. Het komt tot een woordenwisseling waarbij op het filmpje te zien is hoe de conducteur één van de jongeren een duw geeft. Daarop volgt een schermutseling. Wanneer de jongeren dan toch uitstappen in het volgende station, komt het opnieuw tot een woordenwisseling. De conducteur dreigt ermee de jongeren te slaan met zijn tang.Omstandigheden De feiten gebeurden op de lijn tussen Denderleeuw en Aalst. Eén van de jongeren heeft het hele gebeuren gefilmd met zijn gsm en de beelden op internet gepost. Woordvoerder Bart Crols zegt in enkele kranten dat de NMBS de zaak onderzoekt. 'Ik kan enkel zeggen dat we op de beelden zien dat de conducteur plots te midden van een groep jongeren staat die niet wensen te betalen. We gaan nu zien wat de exacte omstandigheden waren en indien nodig maatregelen nemen.' (EE)