Dat heeft de kleinere vakbond van treinbestuurders aangekondigd op zijn Facebookpagina, zo meldt De Standaard.

De leden van het ASTB willen staken van woensdag 27 mei 22.00 uur tot vrijdag 29 mei 03.00 uur. Deze voornamelijk Franstalige bond vertegenwoordigt naar eigen zeggen een vierde van de 3.800 treinbestuurders bij de NMBS.

De loonschalen en het premiesysteem wekten de voorbije maanden heel wat wrevel op bij het ASTB. Eerder werd een stakingsaanzegging opgeschort, maar door het tegenvallende overleg met de NMBS-directie wordt ze weer geactiveerd.

Geduld is op

"De voorbije maanden hebben wij alle kansen gegeven aan constructief overleg met de NMBS-directie en de voogdijminister. De maskers zijn nu afgevallen en het is duidelijk dat we aan het lijntje zijn gehouden. Ons geduld is op", klinkt het.

De bond benadrukt dat de door NMBS-topman Jo Cornu bestelde benchmarking-studie niets met de actie te maken heeft. (Belga/TE)

Dat heeft de kleinere vakbond van treinbestuurders aangekondigd op zijn Facebookpagina, zo meldt De Standaard. De leden van het ASTB willen staken van woensdag 27 mei 22.00 uur tot vrijdag 29 mei 03.00 uur. Deze voornamelijk Franstalige bond vertegenwoordigt naar eigen zeggen een vierde van de 3.800 treinbestuurders bij de NMBS. De loonschalen en het premiesysteem wekten de voorbije maanden heel wat wrevel op bij het ASTB. Eerder werd een stakingsaanzegging opgeschort, maar door het tegenvallende overleg met de NMBS-directie wordt ze weer geactiveerd. "De voorbije maanden hebben wij alle kansen gegeven aan constructief overleg met de NMBS-directie en de voogdijminister. De maskers zijn nu afgevallen en het is duidelijk dat we aan het lijntje zijn gehouden. Ons geduld is op", klinkt het. De bond benadrukt dat de door NMBS-topman Jo Cornu bestelde benchmarking-studie niets met de actie te maken heeft. (Belga/TE)