Volgens de eerste vaststellingen van Infrabel is de trein die ontspoorde bij Kortrijk ontspoord door een probleem met een wissel. Niemand raakte gewond maar de ravage is groot. Het ongeval gebeurde omstreeks 8.19 uur, toen de trein met bestemming Lille Flandres het station van Kortrijk verliet.

Volgens Wout Maddens, plaatsvervangend burgemeester van Kortrijk, liep het na ongeveer 200 meter fout. "Bij de wissel gingen de eerste vier wagons rechtdoor terwijl de laatste twee wagons ontspoorden."

Op de trein zaten op het moment van het ongeval zo'n 25 passagiers. Zij werden te voet terug naar het station van Kortrijk begeleid. Niemand raakte gewond maar de ravage is groot. "De bovenleiding en de elektrische kasten raakten zwaar beschadigd", weet Maddens.

"Sporen en wissels zijn stevig verwrongen". De gestrande passagiers werd met bussen naar hun bestemming gebracht. Door het ongeval moeten de pendelaars rekening houden met vertragingen, die wellicht nog enkele uren kunnen duren.

In het station van Kortrijk deelt men water en wafels uit om de reizigers te sussen. Infrabel en de spoorwegpolitie zijn een onderzoek gestart om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Ook het ongevallenteam is ter plaatse.(Belga/SD)

Volgens de eerste vaststellingen van Infrabel is de trein die ontspoorde bij Kortrijk ontspoord door een probleem met een wissel. Niemand raakte gewond maar de ravage is groot. Het ongeval gebeurde omstreeks 8.19 uur, toen de trein met bestemming Lille Flandres het station van Kortrijk verliet. Volgens Wout Maddens, plaatsvervangend burgemeester van Kortrijk, liep het na ongeveer 200 meter fout. "Bij de wissel gingen de eerste vier wagons rechtdoor terwijl de laatste twee wagons ontspoorden."Op de trein zaten op het moment van het ongeval zo'n 25 passagiers. Zij werden te voet terug naar het station van Kortrijk begeleid. Niemand raakte gewond maar de ravage is groot. "De bovenleiding en de elektrische kasten raakten zwaar beschadigd", weet Maddens."Sporen en wissels zijn stevig verwrongen". De gestrande passagiers werd met bussen naar hun bestemming gebracht. Door het ongeval moeten de pendelaars rekening houden met vertragingen, die wellicht nog enkele uren kunnen duren.In het station van Kortrijk deelt men water en wafels uit om de reizigers te sussen. Infrabel en de spoorwegpolitie zijn een onderzoek gestart om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Ook het ongevallenteam is ter plaatse.(Belga/SD)