Touring voorspelt druk verkeer en files voor het hele weekend. Vrijdag verwacht de organisatie files op de wegen naar Duitsland, Zwitserland en de omgeving van Parijs. In die gebieden krijgt het verkeer code rood. Elders in Europa heeft Touring het over code oranje, druk verkeer zonder al te veel files.

Zaterdag is een ander paar mouwen. Touring geeft die dag code rood mee en raadt aan om op die dag niet te vertrekken naar of terug te keren van je vakantiebestemming. De eerste verkeersopstoppingen in het zuiden zijn al vroeg in de ochtend voorzien met piekuren tussen 10 en 15 uur. Meer naar het noorden begint de ellende pas op het einde van de voormiddag, maar gaat die wel door tot 's avonds.

Op zondag verloopt het verkeer naar de vakantiebestemmingen vloeiend. Wie terugkeer vanuit Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk moet rekening houden met code oranje, inclusief vertragingen. In Frankrijk zijn de grote knelpunten de A11 tussen Le Mans en Nantes, de A10 Parijs-Bordeux-Hendaye ter hoogte van Orléans, de omgeving van Tours, Poitiers en Bordeaux en de Spaanse grens, de A71 Vierzon-Clermont-Ferrand à hauteur de Vierzon, la A61 Toulouse-Narbonne en de A7 Lyon-Orange en de A9 Narbonne tot aan de Spaanse grens. In Duitsland worden problemen vooral verwacht op de ring van Munchen en aan de Oostenrijkse grens. In Zwitserland verwacht Touring dat het aanschuiven wordt in de Gothardtunnel in beide richtingen.

In België voorziet Touring druk verkeer vanaf woensdag, de dag voor de nationale feestdag. Donderdag en zaterdagmiddag zal de uittocht naar de Kust en de Ardennen groot zijn. Vrijdagmiddag verwacht Touring dat het verkeer vaszit in de omgeving van Antwerpen, Luik en Brussel, omwille van Ook zondagavond vreest men voor files. (BELGA/JVL)

Touring voorspelt druk verkeer en files voor het hele weekend. Vrijdag verwacht de organisatie files op de wegen naar Duitsland, Zwitserland en de omgeving van Parijs. In die gebieden krijgt het verkeer code rood. Elders in Europa heeft Touring het over code oranje, druk verkeer zonder al te veel files.Zaterdag is een ander paar mouwen. Touring geeft die dag code rood mee en raadt aan om op die dag niet te vertrekken naar of terug te keren van je vakantiebestemming. De eerste verkeersopstoppingen in het zuiden zijn al vroeg in de ochtend voorzien met piekuren tussen 10 en 15 uur. Meer naar het noorden begint de ellende pas op het einde van de voormiddag, maar gaat die wel door tot 's avonds. Op zondag verloopt het verkeer naar de vakantiebestemmingen vloeiend. Wie terugkeer vanuit Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk moet rekening houden met code oranje, inclusief vertragingen. In Frankrijk zijn de grote knelpunten de A11 tussen Le Mans en Nantes, de A10 Parijs-Bordeux-Hendaye ter hoogte van Orléans, de omgeving van Tours, Poitiers en Bordeaux en de Spaanse grens, de A71 Vierzon-Clermont-Ferrand à hauteur de Vierzon, la A61 Toulouse-Narbonne en de A7 Lyon-Orange en de A9 Narbonne tot aan de Spaanse grens. In Duitsland worden problemen vooral verwacht op de ring van Munchen en aan de Oostenrijkse grens. In Zwitserland verwacht Touring dat het aanschuiven wordt in de Gothardtunnel in beide richtingen. In België voorziet Touring druk verkeer vanaf woensdag, de dag voor de nationale feestdag. Donderdag en zaterdagmiddag zal de uittocht naar de Kust en de Ardennen groot zijn. Vrijdagmiddag verwacht Touring dat het verkeer vaszit in de omgeving van Antwerpen, Luik en Brussel, omwille van Ook zondagavond vreest men voor files. (BELGA/JVL)