Automobilistenvereniging Touring heeft tijdens de maand juli 28.802 oproepen gekregen van Belgen met een probleem in het buitenland. Het gaat om een stijging van 8 procent ten opzichte van juli 2010.

Zoals voorspeld zijn veel vakantiegangers er met de auto op uitgetrokken omdat dit nog altijd de goedkoopste manier van reizen is, zo luidt het in het persbericht. Autovakanties blijven altijd zeer populair bij de Belgen, niet alleen in Frankrijk maar ook in de Balkanlanden omdat het daar goedkoper is om te tanken en te logeren.

Het aantal interventies op het terrein steeg van 5.422 naar 5.638. Er werden 398 mensen gerepatrieerd en 440 voertuigen, een stijging van ongeveer 3 procent. Op het vlak van technische bijstand kende Touring in Europa een stijging van 4 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Opvallend is de stijging van 16 procent in Oost-Europese landen als Slovenië, Kroatië en Roemenië.

Medische bijstandInfectieziekten, hartproblemen, darm- en maagklachten en breuken zijn op het vlak van medische bijstand de meest genoteerde klachten bij de reisbijstandcentrale. Voor Europa werd een lichte stijging van 7 procent vastgesteld. De top 5 landen met medische interventies zijn Frankrijk, Spanje, Turkije, Italië en Marokko. Griekenland valt voor het eerst uit de top vijf. Voor de verre landen met in de top vijf Thailand, Australië, Peru, Mexico en Verenigde Staten werd een stijging van 40 procent opgetekend.

Zo'n 28 dossiers hadden te maken met overleden vakantiegangers. (Belga/TE)

Automobilistenvereniging Touring heeft tijdens de maand juli 28.802 oproepen gekregen van Belgen met een probleem in het buitenland. Het gaat om een stijging van 8 procent ten opzichte van juli 2010. Zoals voorspeld zijn veel vakantiegangers er met de auto op uitgetrokken omdat dit nog altijd de goedkoopste manier van reizen is, zo luidt het in het persbericht. Autovakanties blijven altijd zeer populair bij de Belgen, niet alleen in Frankrijk maar ook in de Balkanlanden omdat het daar goedkoper is om te tanken en te logeren. Het aantal interventies op het terrein steeg van 5.422 naar 5.638. Er werden 398 mensen gerepatrieerd en 440 voertuigen, een stijging van ongeveer 3 procent. Op het vlak van technische bijstand kende Touring in Europa een stijging van 4 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Opvallend is de stijging van 16 procent in Oost-Europese landen als Slovenië, Kroatië en Roemenië. Medische bijstandInfectieziekten, hartproblemen, darm- en maagklachten en breuken zijn op het vlak van medische bijstand de meest genoteerde klachten bij de reisbijstandcentrale. Voor Europa werd een lichte stijging van 7 procent vastgesteld. De top 5 landen met medische interventies zijn Frankrijk, Spanje, Turkije, Italië en Marokko. Griekenland valt voor het eerst uit de top vijf. Voor de verre landen met in de top vijf Thailand, Australië, Peru, Mexico en Verenigde Staten werd een stijging van 40 procent opgetekend. Zo'n 28 dossiers hadden te maken met overleden vakantiegangers. (Belga/TE)