Zowel VAB als Touring voorspellen dat zaterdag een 'zwarte dag' wordt op de Franse wegen. Voor vrachtwagens en autobussen met kinderen geldt voor die dag zelfs een rijverbod. VAB verwacht rond 13 uur 900 km files. Ook zondag blijft filevorming onvermijdelijk.

Ook in Duitsland, waar de vakantie begint voor de twee dichtstbevolkte deelstaten Baden-Württemberg en Beieren, wordt het dit weekend aanschuiven en dan vooral op de ring rond München, de A9/A99 Nürnberg-München en de A8 München-Salzburg in het zuiden van het land.

In Zwitserland wordt volgende week maandag de nationale feestdag gevierd. De Zwitsers hebben daardoor een verlengd weekend wat, in combinatie met de buitenlandse vakantiegangers, voor een donkerrode dag op de Zwitserse snelwegen zal zorgen. Wie de Gotthardtunnel moet nemen, houdt best rekening met een vertraging van twee uur. Omdat op sommige plaatsen in België het einde van het bouwverlof ingaat dit weekend kan dit, in combinatie met goed weer, zorgen voor druk verkeer van en naar de Kust en in mindere mate naar de Ardennen. (BELGA/JVL)

Zowel VAB als Touring voorspellen dat zaterdag een 'zwarte dag' wordt op de Franse wegen. Voor vrachtwagens en autobussen met kinderen geldt voor die dag zelfs een rijverbod. VAB verwacht rond 13 uur 900 km files. Ook zondag blijft filevorming onvermijdelijk. Ook in Duitsland, waar de vakantie begint voor de twee dichtstbevolkte deelstaten Baden-Württemberg en Beieren, wordt het dit weekend aanschuiven en dan vooral op de ring rond München, de A9/A99 Nürnberg-München en de A8 München-Salzburg in het zuiden van het land. In Zwitserland wordt volgende week maandag de nationale feestdag gevierd. De Zwitsers hebben daardoor een verlengd weekend wat, in combinatie met de buitenlandse vakantiegangers, voor een donkerrode dag op de Zwitserse snelwegen zal zorgen. Wie de Gotthardtunnel moet nemen, houdt best rekening met een vertraging van twee uur. Omdat op sommige plaatsen in België het einde van het bouwverlof ingaat dit weekend kan dit, in combinatie met goed weer, zorgen voor druk verkeer van en naar de Kust en in mindere mate naar de Ardennen. (BELGA/JVL)