CD&V stelt geen veto tegen het betrekken van de liberalen bij de regeringsonderhandelingen. Dat heeft senator Rik Torfs vrijdagmorgen gezegd op de RTBF-radio.

Bij de zeven partijen die tot nu toe hebben onderhandeld over de regeringsvorming is er weinig animo om de liberalen er bij te betrekken. Aan Franstalige kant willen PS, CDH en Ecolo er de MR niet bij. MR-voorzitter Didier Reynders heeft al herhaaldleijk gesolliciteerd voor een plaats aan de onderhandelingstafel.

Aan Vlaamse kant stelt CD&V volgens Torfs geen exclusieven ten opzichte van de liberalen. Volgens hem compliceert het bij voorbaat uitsluiten van een partij de zaken alleen maar. 'Wij hebben geen uitgesproken mening over de liberalen', aldus Torfs.

Voorts is hij geen voorstander van het toekennen van speciale machten aan de regering van lopende zaken noch van nieuwe verkiezingen zonder dat er een regering is gevormd.

CD&V stelt geen veto tegen het betrekken van de liberalen bij de regeringsonderhandelingen. Dat heeft senator Rik Torfs vrijdagmorgen gezegd op de RTBF-radio.Bij de zeven partijen die tot nu toe hebben onderhandeld over de regeringsvorming is er weinig animo om de liberalen er bij te betrekken. Aan Franstalige kant willen PS, CDH en Ecolo er de MR niet bij. MR-voorzitter Didier Reynders heeft al herhaaldleijk gesolliciteerd voor een plaats aan de onderhandelingstafel.Aan Vlaamse kant stelt CD&V volgens Torfs geen exclusieven ten opzichte van de liberalen. Volgens hem compliceert het bij voorbaat uitsluiten van een partij de zaken alleen maar. 'Wij hebben geen uitgesproken mening over de liberalen', aldus Torfs.Voorts is hij geen voorstander van het toekennen van speciale machten aan de regering van lopende zaken noch van nieuwe verkiezingen zonder dat er een regering is gevormd.