Het gerecht klopte vorige week woensdag aan bij Blijweert in zijn villa in Knokke. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van corruptie.

Zijn aanhouding past in het onderzoek dat het Dendermondse parket al sinds 2012 voert naar voormalig politiebaas Glenn Audenaert. Het gerecht denkt dat Audenaert zich enkele tienduizenden euro liet betalen door een vastgoedmagnaat.

In 2013 verhuisde de federale politie een aantal van haar centrale diensten naar het Rijksadministratief Centrum in het hart van Brussel, dat eigendom was van die vastgoedmagnaat. Audenaert zou bij de politietop hebben aangedrongen op die verhuis. Blijweert zou als lobbyist hebben bemiddeld. Hoewel de raadkamer vrijdag ­besliste dat hij moest worden vrijgelaten, zit hij nog steeds in de cel. Het parket ­tekende beroep aan.

Naar verluidt wil het nog een aantal onderzoeksdaden uitvoeren en wil het gerecht voorkomen dat Blijweert van zijn vrijlating gebruik zou maken om bewijsmateriaal te doen verdwijnen. Wellicht blijft hij nog twee weken in de cel tot hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnt, op 23 maart.

Het gerecht klopte vorige week woensdag aan bij Blijweert in zijn villa in Knokke. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van corruptie. Zijn aanhouding past in het onderzoek dat het Dendermondse parket al sinds 2012 voert naar voormalig politiebaas Glenn Audenaert. Het gerecht denkt dat Audenaert zich enkele tienduizenden euro liet betalen door een vastgoedmagnaat. In 2013 verhuisde de federale politie een aantal van haar centrale diensten naar het Rijksadministratief Centrum in het hart van Brussel, dat eigendom was van die vastgoedmagnaat. Audenaert zou bij de politietop hebben aangedrongen op die verhuis. Blijweert zou als lobbyist hebben bemiddeld. Hoewel de raadkamer vrijdag ­besliste dat hij moest worden vrijgelaten, zit hij nog steeds in de cel. Het parket ­tekende beroep aan. Naar verluidt wil het nog een aantal onderzoeksdaden uitvoeren en wil het gerecht voorkomen dat Blijweert van zijn vrijlating gebruik zou maken om bewijsmateriaal te doen verdwijnen. Wellicht blijft hij nog twee weken in de cel tot hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnt, op 23 maart.