Dat raakte donderdag bekend in de kranten en is bevestigd door Courard zelf. Het ontslag van Küntziger is het hoogtepunt in de opvangcrisis die nu al twee jaar aansleept.

Hotels

Küntziger werd pas begin 2008 benoemd voor een termijn van zes jaar. Dat ze nu al ontslag neemt, heeft alles te maken met de opvangcrisis voor asielzoekers waarmee Fedasil al lange tijd worstelt en die sinds vorige zomer goed uit de hand is gelopen.

Door een gebrek aan opvangplaatsen moest Fedasil toen honderden asielzoekers op hotels in Brussel onderbrengen.

Toen de opvangcrisis ook na de zomer niet verbeterde, bezweek Küntziger onder de druk. Sindsdien zat ze in ziekteverlof.

Dat raakte donderdag bekend in de kranten en is bevestigd door Courard zelf. Het ontslag van Küntziger is het hoogtepunt in de opvangcrisis die nu al twee jaar aansleept. Hotels Küntziger werd pas begin 2008 benoemd voor een termijn van zes jaar. Dat ze nu al ontslag neemt, heeft alles te maken met de opvangcrisis voor asielzoekers waarmee Fedasil al lange tijd worstelt en die sinds vorige zomer goed uit de hand is gelopen. Door een gebrek aan opvangplaatsen moest Fedasil toen honderden asielzoekers op hotels in Brussel onderbrengen. Toen de opvangcrisis ook na de zomer niet verbeterde, bezweek Küntziger onder de druk. Sindsdien zat ze in ziekteverlof.