Topman FOD Financiën wil 'zo snel mogelijk' hervormde vennootschapsbelasting

12/11/16 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Volgens Hans D'Hondt, de voorzitter van de federale overheidsdienst Financiën, moet de geplande hervorming van de vennootschapsbelasting er 'zo snel mogelijk' komen. Opvallend: D'Hondt is van christendemocratische signatuur, en het is net CD&V die de hervorming vertraagt.

Topman FOD Financiën wil 'zo snel mogelijk' hervormde vennootschapsbelasting

Hans D'Hondt © Belga

Hans D'Hondt, topman van de FOD Financiën, steunt de plannen van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) voor een verlaging van het belastingtarief voor bedrijven, zo zegt hij in een interview met De Tijd. Die plannen zitten voorlopig in de ijskast, omdat CD&V daar de invoering van een meerwaardebelasting aan koppelt.

De topman heeft zelf een CD&V-etiket. Hij was ooit kabinetschef van toenmalig premier Yves Leterme. Maar volgens hem is een verlaging van de vennootschapsbelasting dringend nodig. 'Die moet er zo snel mogelijk komen. We mogen geen tijd verliezen. We zijn ons uit de markt aan het prijzen', zegt D'Hondt.

Alle landen in Europa zijn bezig bedrijven aan te trekken via een aantrekkelijk fiscaal klimaat, aldus D'Hondt. 'We missen de trein. We moeten opletten dat we niet het duurste land ter wereld worden. Zodra je belastbare basis weg is, krijg je ze niet meer terug.'

(Belga/SK)

Onze partners