Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) had opdracht gegeven om een grote belastinghervorming - een taxshift 2.0 - voor te bereiden. Door een conflict aan de top van de Hoge Raad is daarvan nog niet veel in huis gekomen. Er is een zoektocht naar een nieuwe voorzitter begonnen.

Eigenlijk had een rapport eind dit jaar klaar moeten zijn. Van Overtveldt verwacht nu dat het rapport pas begin volgend jaar zal worden opgeleverd. Dat zal dan als basis kunnen dienen voor een grote belastinghervorming die een volgende regering moet aanpakken.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) had opdracht gegeven om een grote belastinghervorming - een taxshift 2.0 - voor te bereiden. Door een conflict aan de top van de Hoge Raad is daarvan nog niet veel in huis gekomen. Er is een zoektocht naar een nieuwe voorzitter begonnen. Eigenlijk had een rapport eind dit jaar klaar moeten zijn. Van Overtveldt verwacht nu dat het rapport pas begin volgend jaar zal worden opgeleverd. Dat zal dan als basis kunnen dienen voor een grote belastinghervorming die een volgende regering moet aanpakken.