De VRT is nog steeds op zoek naar een nieuwe CEO die Piet Van Roe moet opvolgen.

De sollicitatieprocedure is afgerond en de kandidaten die werden geselecteerd werden de afgelopen weken grondig getest. Ook een speciaal daarvoor ingehuurd headhuntingbureau speurde ijverig naar valabele figuren.

Tony Mary, die de VRT leidde van 2002 tot 2006, diende als een van de eersten zijn kandidatuur in. Dat was verrassend aangezien hij in 2006 ontslagen werd door de Vlaamse regering. Die pikte het niet dat Mary de regering voor de rechter had gedaagd. Volgens Mary kon de door de regering voorgestelde beheersovereenkomst niet door de beugel.

Knack vernam dat Mary de hele selectieprocedure doorlopen heeft. Hij zou die ook met vrucht hebben doorstaan. Toch maakt hij naar verluidt geen kans om Van Roe op te volgen "omdat hij niet past binnen het profiel van de openbare omroep".

Naar verluidt ligt algemeen directeur Productie/Operationele afdelingen Lena De Meerleer op dit moment in pole position.

Het is nog niet bekend wanneer de Vlaamse regering de knoop zal doorhakken.

(KvdB)

De VRT is nog steeds op zoek naar een nieuwe CEO die Piet Van Roe moet opvolgen.De sollicitatieprocedure is afgerond en de kandidaten die werden geselecteerd werden de afgelopen weken grondig getest. Ook een speciaal daarvoor ingehuurd headhuntingbureau speurde ijverig naar valabele figuren. Tony Mary, die de VRT leidde van 2002 tot 2006, diende als een van de eersten zijn kandidatuur in. Dat was verrassend aangezien hij in 2006 ontslagen werd door de Vlaamse regering. Die pikte het niet dat Mary de regering voor de rechter had gedaagd. Volgens Mary kon de door de regering voorgestelde beheersovereenkomst niet door de beugel. Knack vernam dat Mary de hele selectieprocedure doorlopen heeft. Hij zou die ook met vrucht hebben doorstaan. Toch maakt hij naar verluidt geen kans om Van Roe op te volgen "omdat hij niet past binnen het profiel van de openbare omroep". Naar verluidt ligt algemeen directeur Productie/Operationele afdelingen Lena De Meerleer op dit moment in pole position. Het is nog niet bekend wanneer de Vlaamse regering de knoop zal doorhakken. (KvdB)