Een toen 26-jarige man en 21-jarige vrouw hadden klacht ingediend, omdat er tijdens een lasershow in de Kosmostent een straal in hun oog zou hebben geschenen die een bloeding had veroorzaakt. ID&T had voor die show een gespecialiseerde firma uit Nederland ingehuurd.

Als de oogschade inderdaad veroorzaakt werd door die lasershow, dan was dat volgens de rechtbank niet de fout van ID&T. De installatie, de bediening en het toezicht op de lasers gebeurde immers door de Nederlandse firma en aangezien dat een gespecialiseerde kennis vereiste, had ID&T eventuele fouten wellicht niet eens kunnen ontdekken.

Spiegelbol

Er werd ook geopperd dat de locatie van de spiegelbol mogelijk een rol had gespeeld, omdat die de krachtige stralen in het publiek had gereflecteerd. Ook hier oordeelde de rechtbank dat het aan de specialist was om daarmee rekening te houden bij het afstellen van de lasers.

De rechtbank sprak ID&T vrij en de twee burgerlijke partijen draaien bijgevolg zelf op voor hun kosten. Voor de man komt daar ook nog 3.461 euro aan procedurekosten bij, omdat het onderzoek geopend werd door zijn klacht. (Belga/TE)

Een toen 26-jarige man en 21-jarige vrouw hadden klacht ingediend, omdat er tijdens een lasershow in de Kosmostent een straal in hun oog zou hebben geschenen die een bloeding had veroorzaakt. ID&T had voor die show een gespecialiseerde firma uit Nederland ingehuurd. Als de oogschade inderdaad veroorzaakt werd door die lasershow, dan was dat volgens de rechtbank niet de fout van ID&T. De installatie, de bediening en het toezicht op de lasers gebeurde immers door de Nederlandse firma en aangezien dat een gespecialiseerde kennis vereiste, had ID&T eventuele fouten wellicht niet eens kunnen ontdekken. Spiegelbol Er werd ook geopperd dat de locatie van de spiegelbol mogelijk een rol had gespeeld, omdat die de krachtige stralen in het publiek had gereflecteerd. Ook hier oordeelde de rechtbank dat het aan de specialist was om daarmee rekening te houden bij het afstellen van de lasers. De rechtbank sprak ID&T vrij en de twee burgerlijke partijen draaien bijgevolg zelf op voor hun kosten. Voor de man komt daar ook nog 3.461 euro aan procedurekosten bij, omdat het onderzoek geopend werd door zijn klacht. (Belga/TE)