Bart Tommelein had het beloofd, en het is ook gebeurd. De nieuwe coalitie toont veel nieuwe gezichten en evenveel mannen als vrouwen. Open Vld levert de burgemeester en twee schepenen, N-VA telt drie schepenen, Groen twee en CD&V eentje. Uiteraard wordt Bart Tommelein burgemeester, maar hij neemt die functie pas op vanaf mei. Hij laat zich tussentijds vervangen door Kurt Claeys (Open VLD) die daarna derde schepen wordt. Björn Anseeuw (N-VA) wordt zoals verwacht eerste schepen bevoegd voor 'Openbaar Domein en Stadsvernieuwing'.

Eerste verrassing is Silke Beirens (Groen) als tweede schepen. Velen hadden Natacha Waldmann (Groen) verwacht maar zij wordt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, het voormalige OCMW dat wordt ingekanteld. Charlotte Verkeyn (N-VA) wordt vierde schepen en is onder meer bevoegd voor haven en luchthaven. Bart Plasschaert (CD&V) is het enige oude gezicht en wordt als vader van zeilkampioene Emma Plasschaert schepen van Sport. Voormalig gemeenteraadsvoorzitter Hina Bhatti (Open VLD) wordt zesde schepen en Maxim Donck (N-VA) zevende schepen.

Wouter De Vriendt neemt geen schepenrol op, maar wordt wel gemeenteraadsvoorzitter. Hij blijft ook nationaal actief en zal straks deelnemen aan de verkiezingen in mei.

Bart Tommelein had het beloofd, en het is ook gebeurd. De nieuwe coalitie toont veel nieuwe gezichten en evenveel mannen als vrouwen. Open Vld levert de burgemeester en twee schepenen, N-VA telt drie schepenen, Groen twee en CD&V eentje. Uiteraard wordt Bart Tommelein burgemeester, maar hij neemt die functie pas op vanaf mei. Hij laat zich tussentijds vervangen door Kurt Claeys (Open VLD) die daarna derde schepen wordt. Björn Anseeuw (N-VA) wordt zoals verwacht eerste schepen bevoegd voor 'Openbaar Domein en Stadsvernieuwing'. Eerste verrassing is Silke Beirens (Groen) als tweede schepen. Velen hadden Natacha Waldmann (Groen) verwacht maar zij wordt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, het voormalige OCMW dat wordt ingekanteld. Charlotte Verkeyn (N-VA) wordt vierde schepen en is onder meer bevoegd voor haven en luchthaven. Bart Plasschaert (CD&V) is het enige oude gezicht en wordt als vader van zeilkampioene Emma Plasschaert schepen van Sport. Voormalig gemeenteraadsvoorzitter Hina Bhatti (Open VLD) wordt zesde schepen en Maxim Donck (N-VA) zevende schepen. Wouter De Vriendt neemt geen schepenrol op, maar wordt wel gemeenteraadsvoorzitter. Hij blijft ook nationaal actief en zal straks deelnemen aan de verkiezingen in mei.