Toerisme Vlaanderen heeft een kaart gepubliceerd waarop het Brussels gewest niet is afgebakend. Dat meldt de krant La Dernière Heure, die de kaart als "polemisch" bestempelt. Toerisme Vlaanderen zegt dat er geen fout is gebeurd.

In de promotiebrochure 'Bienvenue en Flandre' worden noch het Brussels gewest noch Wallonië vermeld.

Brussel wordt net zoals Brugge en Antwerpen afgebeeld als stad in Vlaanderen. Op de taalgrens wordt enkel het woord België geplaatst.

La Dernière Heure zegt dat dit al de derde "polemische' Vlaamse kaart is. In december vorig jaar was al een rel ontstaan nadat het Flanders House in New York Wallonië bij Frankrijk had gerekend.

Vorige week werd Brussel in een kaart van Promotie Binnenvaart Vlaanderen schijnbaar tot het Vlaams gewest gerekend. Volgens La Dernière Heure werd daarvoor een drukfout ingeroepen.

Ditmaal is Toerisme Vlaanderen niet van plan zich te verontschuldigen.

'Er is helemaal geen fout gebeurd', zegt persmedewerker Manu Mathys. 'Brussel is een van de kunststeden waarvoor wij promotie maken, vandaar dat de stad samen met Brugge, Gent en Antwerpen wordt afgebeeld.'

Dat Wallonië is weggelaten, komt volgens Mathys omdat toerisme een gemeenschapsbevoegdheid is en geen gewestmaterie.

Tanguy Laudelout
Toerisme Vlaanderen heeft een kaart gepubliceerd waarop het Brussels gewest niet is afgebakend. Dat meldt de krant La Dernière Heure, die de kaart als "polemisch" bestempelt. Toerisme Vlaanderen zegt dat er geen fout is gebeurd. In de promotiebrochure 'Bienvenue en Flandre' worden noch het Brussels gewest noch Wallonië vermeld. Brussel wordt net zoals Brugge en Antwerpen afgebeeld als stad in Vlaanderen. Op de taalgrens wordt enkel het woord België geplaatst. La Dernière Heure zegt dat dit al de derde "polemische' Vlaamse kaart is. In december vorig jaar was al een rel ontstaan nadat het Flanders House in New York Wallonië bij Frankrijk had gerekend. Vorige week werd Brussel in een kaart van Promotie Binnenvaart Vlaanderen schijnbaar tot het Vlaams gewest gerekend. Volgens La Dernière Heure werd daarvoor een drukfout ingeroepen. Ditmaal is Toerisme Vlaanderen niet van plan zich te verontschuldigen. 'Er is helemaal geen fout gebeurd', zegt persmedewerker Manu Mathys. 'Brussel is een van de kunststeden waarvoor wij promotie maken, vandaar dat de stad samen met Brugge, Gent en Antwerpen wordt afgebeeld.' Dat Wallonië is weggelaten, komt volgens Mathys omdat toerisme een gemeenschapsbevoegdheid is en geen gewestmaterie. Tanguy Laudelout