Aan onze toekomstige regeringen,

Wij zijn Jeroen, Marcia, Wout, Bert, Ine, Martine en zoveel andere leerkrachten die lesgeven aan jongens en meisjes die al verschillende jaren in België verblijven in totale onzekerheid over hun toekomst.

Wij zijn leerkrachten die niet begrijpen waarom deze leerlingen in het midden van een schooljaar, in de bloei van hun schoolcarrière 'plots' terug naar hun land moeten.

Wij zijn leerkrachten die jaar na jaar investeren in deze leerlingen, maar er niets voor terugkrijgen omdat ze uitgewezen worden.

Met deze brief willen wij een signaal geven dat dit niet verder kan.

Deze kinderen hebben er niet zelf voor gekozen om naar België te komen. Toch leveren ze elke dag een grote inspanning om het Nederlands onder de knie te krijgen, om te studeren en hun best te doen op school.

Wij ondersteunen hen daarin door bijlessen en huiswerkklassen te organiseren, extra klassenraden samen te roepen, gesprekken te voeren met ouders en directies... Want voor leerlingen die zich inzetten, ongeacht of ze nu papieren hebben of niet, doen wij als leerkracht graag ALLE moeite, ook buiten de muren van het klaslokaal.

Deze kinderen hebben zich ten volle geïntegreerd. Hun klasgenoten, vrienden en vriendinnen zijn hier! Hun school, de tekenles, de voetbaltraining, de bibliotheek, de jeugdbeweging... alles, en niet in het minst hun toekomst ligt hier! Samen met hen willen wij bouwen aan die toekomst, HIER, in België, met een Belgisch diploma en een plaats op de Belgische arbeidsmarkt!

Deze brief is voor Gresa, Fatemah, Artur, Solak, Narek, en zoveel andere uitgeprocedeerde leerlingen:

Breek hun schooltraject niet abrupt af.

Geef hen de kans om in België hun diploma te behalen en een toekomst uit te bouwen.

Geef hen een kinderpardon.

In naam van alle leerkrachten voor een kinderpardon,

In naam van Zonderwijs.

Aan onze toekomstige regeringen, Wij zijn Jeroen, Marcia, Wout, Bert, Ine, Martine en zoveel andere leerkrachten die lesgeven aan jongens en meisjes die al verschillende jaren in België verblijven in totale onzekerheid over hun toekomst.Wij zijn leerkrachten die niet begrijpen waarom deze leerlingen in het midden van een schooljaar, in de bloei van hun schoolcarrière 'plots' terug naar hun land moeten.Wij zijn leerkrachten die jaar na jaar investeren in deze leerlingen, maar er niets voor terugkrijgen omdat ze uitgewezen worden.Met deze brief willen wij een signaal geven dat dit niet verder kan.Deze kinderen hebben er niet zelf voor gekozen om naar België te komen. Toch leveren ze elke dag een grote inspanning om het Nederlands onder de knie te krijgen, om te studeren en hun best te doen op school.Wij ondersteunen hen daarin door bijlessen en huiswerkklassen te organiseren, extra klassenraden samen te roepen, gesprekken te voeren met ouders en directies... Want voor leerlingen die zich inzetten, ongeacht of ze nu papieren hebben of niet, doen wij als leerkracht graag ALLE moeite, ook buiten de muren van het klaslokaal.Deze kinderen hebben zich ten volle geïntegreerd. Hun klasgenoten, vrienden en vriendinnen zijn hier! Hun school, de tekenles, de voetbaltraining, de bibliotheek, de jeugdbeweging... alles, en niet in het minst hun toekomst ligt hier! Samen met hen willen wij bouwen aan die toekomst, HIER, in België, met een Belgisch diploma en een plaats op de Belgische arbeidsmarkt!Deze brief is voor Gresa, Fatemah, Artur, Solak, Narek, en zoveel andere uitgeprocedeerde leerlingen:Breek hun schooltraject niet abrupt af.Geef hen de kans om in België hun diploma te behalen en een toekomst uit te bouwen.Geef hen een kinderpardon.In naam van alle leerkrachten voor een kinderpardon,In naam van Zonderwijs.