Dat gebeurde tijdens de gecoördineerde terugkeer van de bewoners. De getroffen bewoners mogen dus niet terugkeren om de nacht door te brengen in hun huizen, meldt de provincie Oost-Vlaanderen. In totaal zullen ongeveer 200 van de 500 bewoners die zaterdag geëvacueerd werden na het treinongeval, een derde nacht niet thuis kunnen doorbrengen.

Nachtopvang

Tijdens de terugkeer van de groep bewoners die de voorbije dagen opgevangen werd bij familie en vrienden, werden nog toxische stoffen gemeten in enkele woningen in de straten Scheldedreef, Scheldekaai en Aard.

"Voor de veiligheid zullen de bewoners van deze huizen vannacht niet mogen terugkeren naar hun woningen. Zij kunnen indien gewenst een beroep doen op nachtopvang", aldus het coördinatiecentrum. "De inwoners die intussen in die straten teruggekeerd zijn naar hun woning, mogen daar blijven. In hun woning waren de resultaten namelijk goed. Voor hen is er dus geen risico."

De terugkeer van de andere bewoners loopt daardoor vertraging op. "De bewoners die op dit moment verzameld staan aan Christus Koning, zullen jammer genoeg ook deze nacht niet in hun woning kunnen doorbrengen. Wie geen onderdak kan vinden bij vrienden of familie, kan een beroep doen op nachtopvang. Voor de mensen die vanuit Christus Koning verdeeld zijn over verschillende verdeelpunten, zullen we ons uiterste best doen om deze bewoners vanavond nog naar huis te begeleiden. Maar ook daar zijn we afhankelijk van de metingen in hun respectievelijke woningen", melden de provincie en het gemeentebestuur van Wetteren.

Teleurstelling

"Het gaat naar schatting om 150 mensen die maandagavond nog niet naar hun woningen kunnen terugkeren", zegt Bea Hageman van de provincie Oost-Vlaanderen. "Alle inwoners die nu niet kunnen terugkeren naar hun woning, zullen dinsdag persoonlijk op de hoogte gebracht worden wanneer ze kunnen terugkeren. We begrijpen dat er teleurstelling is bij de bewoners, maar het gaat om hun eigen veiligheid."

De provincie benadrukt dat de ongunstige meetresultaten slechts in enkele woningen werden vastgesteld. Vermoedelijk gaat het opnieuw om de stof acrylonitril of acrylnitril, zegt Hageman. Provinciegouverneur Jan Briers maakte eerder al bekend dat 47 bewoners voor langere tijd niet naar hun woning kunnen terugkeren. In totaal gaat het dus om ongeveer 200 bewoners die nog niet teruggekeerd zijn naar huis. (Belga/TV)

Dat gebeurde tijdens de gecoördineerde terugkeer van de bewoners. De getroffen bewoners mogen dus niet terugkeren om de nacht door te brengen in hun huizen, meldt de provincie Oost-Vlaanderen. In totaal zullen ongeveer 200 van de 500 bewoners die zaterdag geëvacueerd werden na het treinongeval, een derde nacht niet thuis kunnen doorbrengen.Nachtopvang Tijdens de terugkeer van de groep bewoners die de voorbije dagen opgevangen werd bij familie en vrienden, werden nog toxische stoffen gemeten in enkele woningen in de straten Scheldedreef, Scheldekaai en Aard. "Voor de veiligheid zullen de bewoners van deze huizen vannacht niet mogen terugkeren naar hun woningen. Zij kunnen indien gewenst een beroep doen op nachtopvang", aldus het coördinatiecentrum. "De inwoners die intussen in die straten teruggekeerd zijn naar hun woning, mogen daar blijven. In hun woning waren de resultaten namelijk goed. Voor hen is er dus geen risico." De terugkeer van de andere bewoners loopt daardoor vertraging op. "De bewoners die op dit moment verzameld staan aan Christus Koning, zullen jammer genoeg ook deze nacht niet in hun woning kunnen doorbrengen. Wie geen onderdak kan vinden bij vrienden of familie, kan een beroep doen op nachtopvang. Voor de mensen die vanuit Christus Koning verdeeld zijn over verschillende verdeelpunten, zullen we ons uiterste best doen om deze bewoners vanavond nog naar huis te begeleiden. Maar ook daar zijn we afhankelijk van de metingen in hun respectievelijke woningen", melden de provincie en het gemeentebestuur van Wetteren.Teleurstelling "Het gaat naar schatting om 150 mensen die maandagavond nog niet naar hun woningen kunnen terugkeren", zegt Bea Hageman van de provincie Oost-Vlaanderen. "Alle inwoners die nu niet kunnen terugkeren naar hun woning, zullen dinsdag persoonlijk op de hoogte gebracht worden wanneer ze kunnen terugkeren. We begrijpen dat er teleurstelling is bij de bewoners, maar het gaat om hun eigen veiligheid." De provincie benadrukt dat de ongunstige meetresultaten slechts in enkele woningen werden vastgesteld. Vermoedelijk gaat het opnieuw om de stof acrylonitril of acrylnitril, zegt Hageman. Provinciegouverneur Jan Briers maakte eerder al bekend dat 47 bewoners voor langere tijd niet naar hun woning kunnen terugkeren. In totaal gaat het dus om ongeveer 200 bewoners die nog niet teruggekeerd zijn naar huis. (Belga/TV)