In het linkse-progressieve maandblad Sampol, maken verschillende socialistische boegbeelden een analyse van de SP.A. Volgens Guy Peeters voorzitter van de socialistische ziekenfondsen, zijn veel SP.A'ers zich niet bewust van de "ernst van de situatie".

"Guy Peeters? Al twee jaar lang niet gezien of gesproken", reageert partijvoorzitter Bruno Tobback (SP.A) laconiek in De Standaard. "Maar hij mag natuurlijk schrijven wat hij wil."

'Pascal Smet vertrekt beter nu al naar Brazilië'

Een reeks socialistische boegbeelden houdt in de jongste editie van Sampol de SP.A tegen het licht. Volgens Peeters vertrekt Pascal Smet best meteen naar Brazilië voor zijn Bed & Breakfast, als hij nu al aankondigt nog slechts één ambtstermijn te ambiëren.

Daarnaast hekelt hij de houding van sommige parlementsleden en looft hij de Antwerpse Yasmine Kherbache.

Pluim voor Yasmine Kherbache

"Ook hier zie ik niet bij iedereen dezelfde activiteitsgraad, noch in de parlementen, noch op het terrein. Er is dus maar één manier om op 25 mei 2014 terug op de kaart te staan. Al die zich geroepen voelen, doen elke dag de uren van Yasmine Kherbache. Haar job: duidelijk en heldere oppositie in de Antwerpse gemeenteraad, met zoveel mogelijk contacten met de mensen, binnen en buiten de afdelingen. Als deze therapie wordt volgehouden, ben ik optimist."

De Leeuw (ABVV): 'Partij luistert niet naar achterban'

Volgens ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw luistert de partij dan weer te weinig naar de achterban en is onduidelijk hoe SP.A zich wil profileren. "De SP.A gaat vooruit noch achteruit, zoals elke federale regeringspartij", wuift Tobback de kritiek weg. I

De Leeuw was volgens de voorzitter beter naar het SP.A-congres gekomen, "dan had hij gezien dat de SP.A een overduidelijk sociaal en progressief verhaal brengt". (Belga/AVE)

In het linkse-progressieve maandblad Sampol, maken verschillende socialistische boegbeelden een analyse van de SP.A. Volgens Guy Peeters voorzitter van de socialistische ziekenfondsen, zijn veel SP.A'ers zich niet bewust van de "ernst van de situatie". "Guy Peeters? Al twee jaar lang niet gezien of gesproken", reageert partijvoorzitter Bruno Tobback (SP.A) laconiek in De Standaard. "Maar hij mag natuurlijk schrijven wat hij wil."Een reeks socialistische boegbeelden houdt in de jongste editie van Sampol de SP.A tegen het licht. Volgens Peeters vertrekt Pascal Smet best meteen naar Brazilië voor zijn Bed & Breakfast, als hij nu al aankondigt nog slechts één ambtstermijn te ambiëren. Daarnaast hekelt hij de houding van sommige parlementsleden en looft hij de Antwerpse Yasmine Kherbache. "Ook hier zie ik niet bij iedereen dezelfde activiteitsgraad, noch in de parlementen, noch op het terrein. Er is dus maar één manier om op 25 mei 2014 terug op de kaart te staan. Al die zich geroepen voelen, doen elke dag de uren van Yasmine Kherbache. Haar job: duidelijk en heldere oppositie in de Antwerpse gemeenteraad, met zoveel mogelijk contacten met de mensen, binnen en buiten de afdelingen. Als deze therapie wordt volgehouden, ben ik optimist." Volgens ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw luistert de partij dan weer te weinig naar de achterban en is onduidelijk hoe SP.A zich wil profileren. "De SP.A gaat vooruit noch achteruit, zoals elke federale regeringspartij", wuift Tobback de kritiek weg. I De Leeuw was volgens de voorzitter beter naar het SP.A-congres gekomen, "dan had hij gezien dat de SP.A een overduidelijk sociaal en progressief verhaal brengt". (Belga/AVE)