'John Crombez heeft een duidelijk mandaat gekregen van de partijleden. Dat is een goede zaak voor de partij, maar ik had zelf liever 77 procent gehaald.' Dat verklaarde Bruno Tobback, die als uittredend voorzitter 22,4 procent haalde tegen 77,6 procent voor zijn uitdager.

Op vragen over zijn toekomst wilde Bruno Tobback niet ingaan: 'ik heb de verkiezingen verloren, dus ben beschikbaar voor alles, maar vraag ik niets.'

Politiek verlaten is geen optie

De politiek verlaten is alvast geen optie. 'Als ik geen zin meer had in de politiek, dan had ik mij toch niet kandidaat gesteld voor een nieuw mandaat als voorzitter?, wierp hij op.

Dat hijzelf uiteindelijk slechts 22 procent haalde, 'is leuker dan vijf procent, maar ik had liever 77 procent gehaald', klonk het laconiek. (Belga/AVE)

'John Crombez heeft een duidelijk mandaat gekregen van de partijleden. Dat is een goede zaak voor de partij, maar ik had zelf liever 77 procent gehaald.' Dat verklaarde Bruno Tobback, die als uittredend voorzitter 22,4 procent haalde tegen 77,6 procent voor zijn uitdager.Op vragen over zijn toekomst wilde Bruno Tobback niet ingaan: 'ik heb de verkiezingen verloren, dus ben beschikbaar voor alles, maar vraag ik niets.' De politiek verlaten is alvast geen optie. 'Als ik geen zin meer had in de politiek, dan had ik mij toch niet kandidaat gesteld voor een nieuw mandaat als voorzitter?, wierp hij op.Dat hijzelf uiteindelijk slechts 22 procent haalde, 'is leuker dan vijf procent, maar ik had liever 77 procent gehaald', klonk het laconiek. (Belga/AVE)