Dat staat te lezen op de transparency-website van Engie, het moederbedrijf van Electrabel.

De heropstart van Tihange 2 was normaal voorzien voor 3 uur, maar om 2.40 uur werd op de website gemeld dat de kernreactor "onvoorzien onbeschikbaar" is. De woordvoerder van de centrale was niet bereikbaar voor commentaar.

'In alle veiligheid'

De nucleaire reactor werd vrijdag om 15.25 uur automatisch uitgeschakeld nadat een veiligheidsmechanisme in werking was getreden. Na onderzoek bleek dat het probleem werd veroorzaakt door een panne van een elektrische motor die gekoppeld is aan een stoomturbine in het niet-nucleaire gedeelte van de reactor.

De heropstart werd al enkele keren uitgesteld, volgens de woordvoerder van de centrale in afwachting van enkele handelingen om een heropstart "in alle veiligheid" mogelijk te maken.

(Belga/RR)

Dat staat te lezen op de transparency-website van Engie, het moederbedrijf van Electrabel. De heropstart van Tihange 2 was normaal voorzien voor 3 uur, maar om 2.40 uur werd op de website gemeld dat de kernreactor "onvoorzien onbeschikbaar" is. De woordvoerder van de centrale was niet bereikbaar voor commentaar. De nucleaire reactor werd vrijdag om 15.25 uur automatisch uitgeschakeld nadat een veiligheidsmechanisme in werking was getreden. Na onderzoek bleek dat het probleem werd veroorzaakt door een panne van een elektrische motor die gekoppeld is aan een stoomturbine in het niet-nucleaire gedeelte van de reactor. De heropstart werd al enkele keren uitgesteld, volgens de woordvoerder van de centrale in afwachting van enkele handelingen om een heropstart "in alle veiligheid" mogelijk te maken. (Belga/RR)