De komende vijf jaar moeten in het Brussels gewest minstens 79 scholen bijgebouwd worden als gevolg van de verwachte bevolkingstoename.

Dat blijkt uit een studie die Brussels minister-president Charles Picqué (PS) heeft voorgesteld.

In het kleuteronderwijs wordt tussen 2010 en 2015 een toename van 7.265 kleuters verwacht. Daardoor moeten er in vijf jaar minstens 34 kleuterscholen bijkomen.

In het lager onderwijs komen er 10.983 leerlingen bij en moeten er 39 scholen gebouwd worden.

Vooral in Schaarbeek, Sint-Jans-Molenbeek, Brussel-Stad en Anderlecht wordt er een sterke toename van de schoolpopulatie verwacht in het kleuter- en lager onderwijs.

In het secundair onderwijs is de stijging kleiner, maar moeten er tegen 2015 toch zes middelbare scholen worden bijgebouwd voor 4.702 extra leerlingen.

De cijfers slaan op alle netten en alle inrichtende machten:
Vlaamse en Franse gemeenschap, de gemeenten en het vrij onderwijs.

De komende vijf jaar moeten in het Brussels gewest minstens 79 scholen bijgebouwd worden als gevolg van de verwachte bevolkingstoename.Dat blijkt uit een studie die Brussels minister-president Charles Picqué (PS) heeft voorgesteld.In het kleuteronderwijs wordt tussen 2010 en 2015 een toename van 7.265 kleuters verwacht. Daardoor moeten er in vijf jaar minstens 34 kleuterscholen bijkomen. In het lager onderwijs komen er 10.983 leerlingen bij en moeten er 39 scholen gebouwd worden. Vooral in Schaarbeek, Sint-Jans-Molenbeek, Brussel-Stad en Anderlecht wordt er een sterke toename van de schoolpopulatie verwacht in het kleuter- en lager onderwijs. In het secundair onderwijs is de stijging kleiner, maar moeten er tegen 2015 toch zes middelbare scholen worden bijgebouwd voor 4.702 extra leerlingen.De cijfers slaan op alle netten en alle inrichtende machten: Vlaamse en Franse gemeenschap, de gemeenten en het vrij onderwijs.