Zaterdagavond omstreeks 23.20 uur kreeg de politie een melding over een steekpartij op de Oude Vaartplaats in Antwerpen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed volgens de Antwerpse politie omstreeks 00.30 uur.

Volgens de Gazet van Antwerpen keerde een klant die eerder al amok had gemaakt in een café aan de Oude Vaartplaats terug naar de zaak. Toen bleek dat hem de toegang zou worden ontzegd , reageerde de man zich af op enkele jongeren die in het café waren samengekomen voor een verjaardagsfeestje. Die wilden hem overtuigen om rustig naar huis te keren, maar dat lukte niet.

De man trok daarop een mes en stak een 18-jarige jongeman neer, die toevallig net voor hem stond. Nadat het slachtoffer neerviel, probeerde een MUG-team de jongeman nog 45 minuten lang vergeefs te reanimeren.

Parketwoordvoerder Stéphanie Chomé liet zondag in een persmededeling weten dat de 49-jarige verdachte van het steekincident zijn betrokkenheid niet heeft ontkend. Later maakte het parket bekend dat de verdachte moord ten laste wordt gelegd.

De burgemeester en het college van de stad Antwerpen reageren 'met grote verslagenheid en diepe afschuw op de doodslag' van de jongeman in Antwerpen. De stadsbestuurders spreken over 'een daad van onbegrijpelijk en volstrekt zinloos geweld'. Hun gedachten gaan uit naar de familie en de vrienden van het slachtoffer.

Ook Vlaams minister-president Kris Peeters betuigt namens de Vlaamse regering zijn diepste medeleven aan de familie, vrienden en naasten van het slachtoffer van de dodelijke steekpartij in Antwerpen, laat hij in een korte mededeling aan het persagentschap Belga weten.

Alle leerlingen van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen, waar het slachtoffer van de dodelijke steekpartij studeerde, krijgen maandag een aangepast lesschema.

(BO)

Zaterdagavond omstreeks 23.20 uur kreeg de politie een melding over een steekpartij op de Oude Vaartplaats in Antwerpen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed volgens de Antwerpse politie omstreeks 00.30 uur. Volgens de Gazet van Antwerpen keerde een klant die eerder al amok had gemaakt in een café aan de Oude Vaartplaats terug naar de zaak. Toen bleek dat hem de toegang zou worden ontzegd , reageerde de man zich af op enkele jongeren die in het café waren samengekomen voor een verjaardagsfeestje. Die wilden hem overtuigen om rustig naar huis te keren, maar dat lukte niet.De man trok daarop een mes en stak een 18-jarige jongeman neer, die toevallig net voor hem stond. Nadat het slachtoffer neerviel, probeerde een MUG-team de jongeman nog 45 minuten lang vergeefs te reanimeren.Parketwoordvoerder Stéphanie Chomé liet zondag in een persmededeling weten dat de 49-jarige verdachte van het steekincident zijn betrokkenheid niet heeft ontkend. Later maakte het parket bekend dat de verdachte moord ten laste wordt gelegd. De burgemeester en het college van de stad Antwerpen reageren 'met grote verslagenheid en diepe afschuw op de doodslag' van de jongeman in Antwerpen. De stadsbestuurders spreken over 'een daad van onbegrijpelijk en volstrekt zinloos geweld'. Hun gedachten gaan uit naar de familie en de vrienden van het slachtoffer.Ook Vlaams minister-president Kris Peeters betuigt namens de Vlaamse regering zijn diepste medeleven aan de familie, vrienden en naasten van het slachtoffer van de dodelijke steekpartij in Antwerpen, laat hij in een korte mededeling aan het persagentschap Belga weten.Alle leerlingen van de Sint-Ludgardisschool in Antwerpen, waar het slachtoffer van de dodelijke steekpartij studeerde, krijgen maandag een aangepast lesschema.(BO)