Dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Thomas Cook wil zo rampen vermijden zoals de crash van het Germanwings-toestel.

Het komt erop neer dat wanneer een piloot de cabine verlaat, voor bijvoorbeeld een sanitaire stop, iemand van de crew in de cockpit plaatsneemt. Die persoon moet dan ook controleren wie de cockpit weer wil betreden. Jetairfly en Brussels Airlines passen de strengere regels voorlopig niet toe

Eerder hadden Norwegian Airlines en de Britse lagekostenmaatschappij EasyJet een gelijkaardige maatregel ingevoerd. In Canada geldt de regel vanaf nu voor alle vluchten.

In Reyers Laat noemde piloot Filip Van Rossem deze regel van twee "larie en apekool". De co-piloot, zo zei hij, heeft één handeling moeten stellen om het vliegtuig te doen neerstorten. Ga je dat onmogelijk maken "door een frele 18-jarige stewardess bij hem in de cabine te zetten?"

(Belga/RR)

Dat meldt de VRT-nieuwsdienst. Thomas Cook wil zo rampen vermijden zoals de crash van het Germanwings-toestel. Het komt erop neer dat wanneer een piloot de cabine verlaat, voor bijvoorbeeld een sanitaire stop, iemand van de crew in de cockpit plaatsneemt. Die persoon moet dan ook controleren wie de cockpit weer wil betreden. Jetairfly en Brussels Airlines passen de strengere regels voorlopig niet toeEerder hadden Norwegian Airlines en de Britse lagekostenmaatschappij EasyJet een gelijkaardige maatregel ingevoerd. In Canada geldt de regel vanaf nu voor alle vluchten.In Reyers Laat noemde piloot Filip Van Rossem deze regel van twee "larie en apekool". De co-piloot, zo zei hij, heeft één handeling moeten stellen om het vliegtuig te doen neerstorten. Ga je dat onmogelijk maken "door een frele 18-jarige stewardess bij hem in de cabine te zetten?"(Belga/RR)