Dat werd zondag bij beide touroperators vernomen, nadat Buitenlandse Zaken het reisadvies naar de toeristische resorts had versoepeld. Alle reizen naar andere plaatsen in Egypte blijven afgeraden.

'We hadden de reizen sowieso tot eind september geannuleerd, dus in principe kunnen we op 1 oktober hervatten', zegt Baptiste van Outryve, de woordvoerder van Thomas Cook. 'Reizen naar Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Taba worden niet langer afgeraden", had hij al via Twitter meegedeeld.

De modaliteiten, zoals het aantal vluchten dat de eerste dagen zal vertrekken, zullen de komende dagen worden ingevuld.

Van Outryve verwacht nagenoeg volle vliegtuigen. 'Er is veel vraag naar de betrokken regio in Egypte', klinkt het. 'We hebben zelfs extra boekingen gekregen.' Hij wijst er ook op dat een 'belangrijk Deel' van de reizigers die in september een Egypte-reis hadden geboekt, niet kozen voor een andere bestemming maar hun reis uitstelden.

Bij Jetair waren alle Egypte-reizen opgeschort tot het einde van het winterseizoen (24 oktober). 'Met het aangepaste reisadvies kon nu beslist worden om vanaf vrijdag 25 oktober opnieuw te vliegen naar de vakantieregio's aan de Rode Zee', deelt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch zondag mee.

Het aantal nieuwe boekingen voor het winterseizoen in Egypte bij Jetair lag zeer laag door het negatieve reisadvies. Om het seizoen opnieuw te lanceren, zijn er speciale aanbiedingen 'met kortingen tot 40 procent' voor reizigers die eind oktober en in november naar Egypte reizen, zegt de Jetair-woordvoerder nog.

Jetair omvat luchtvaartmaatschappij Jetairfly en de touroperators Jetair, VIP Selection en Sunjets.be.

De touroperator deelt nog mee dat reizen naar Luxor tot het einde van de kerstvakantie zijn geannuleerd. 'Wij beantwoorden daarmee vooral aan de wens van onze reizigers om snel uitsluitsel te krijgen over het al dan niet doorgaan van hun vakantie in Luxor, in de komende weken en maanden', klinkt het. (Belga/KVDA)

Dat werd zondag bij beide touroperators vernomen, nadat Buitenlandse Zaken het reisadvies naar de toeristische resorts had versoepeld. Alle reizen naar andere plaatsen in Egypte blijven afgeraden. 'We hadden de reizen sowieso tot eind september geannuleerd, dus in principe kunnen we op 1 oktober hervatten', zegt Baptiste van Outryve, de woordvoerder van Thomas Cook. 'Reizen naar Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Taba worden niet langer afgeraden", had hij al via Twitter meegedeeld. De modaliteiten, zoals het aantal vluchten dat de eerste dagen zal vertrekken, zullen de komende dagen worden ingevuld.Van Outryve verwacht nagenoeg volle vliegtuigen. 'Er is veel vraag naar de betrokken regio in Egypte', klinkt het. 'We hebben zelfs extra boekingen gekregen.' Hij wijst er ook op dat een 'belangrijk Deel' van de reizigers die in september een Egypte-reis hadden geboekt, niet kozen voor een andere bestemming maar hun reis uitstelden.Bij Jetair waren alle Egypte-reizen opgeschort tot het einde van het winterseizoen (24 oktober). 'Met het aangepaste reisadvies kon nu beslist worden om vanaf vrijdag 25 oktober opnieuw te vliegen naar de vakantieregio's aan de Rode Zee', deelt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch zondag mee.Het aantal nieuwe boekingen voor het winterseizoen in Egypte bij Jetair lag zeer laag door het negatieve reisadvies. Om het seizoen opnieuw te lanceren, zijn er speciale aanbiedingen 'met kortingen tot 40 procent' voor reizigers die eind oktober en in november naar Egypte reizen, zegt de Jetair-woordvoerder nog.Jetair omvat luchtvaartmaatschappij Jetairfly en de touroperators Jetair, VIP Selection en Sunjets.be.De touroperator deelt nog mee dat reizen naar Luxor tot het einde van de kerstvakantie zijn geannuleerd. 'Wij beantwoorden daarmee vooral aan de wens van onze reizigers om snel uitsluitsel te krijgen over het al dan niet doorgaan van hun vakantie in Luxor, in de komende weken en maanden', klinkt het. (Belga/KVDA)