Eveneens bij unanimiteit zijn twee vicevoorzitters aangesteld. Het gaat om de senatoren Willy Demeyer en Olga Zrihen, meldt de PS in een communiqué. Zij vervangen André Flahaut - die Kamervoorzitter blijft - en Christie Morreale - die senator geworden is.

Giet, jurist van opleiding, zetelt al meer dan 15 jaar in het parlement en is sinds 2004 PS-fractievoorzitter in de Kamer. "Door

iedereen gerespecteerd voor zijn stevige expertise en zijn werkkracht, zal hij de PS ernstig en met een grote terreinkennis besturen", luidt het bij de PS.

De komende weken lanceert Giet, die ook fractievoorzitter is in de gemeenteraad van het Luikse Sprimont, de PS-campagne voor de

gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012.

Er wordt gefluisterd dat de aanstelling van Luikenaar Giet het feit moet compenseren dat niemand van de machtige Luikse PS-federatie minister is geworden in de regering Di Rupo I. (Belga/TE)

Eveneens bij unanimiteit zijn twee vicevoorzitters aangesteld. Het gaat om de senatoren Willy Demeyer en Olga Zrihen, meldt de PS in een communiqué. Zij vervangen André Flahaut - die Kamervoorzitter blijft - en Christie Morreale - die senator geworden is. Giet, jurist van opleiding, zetelt al meer dan 15 jaar in het parlement en is sinds 2004 PS-fractievoorzitter in de Kamer. "Door iedereen gerespecteerd voor zijn stevige expertise en zijn werkkracht, zal hij de PS ernstig en met een grote terreinkennis besturen", luidt het bij de PS. De komende weken lanceert Giet, die ook fractievoorzitter is in de gemeenteraad van het Luikse Sprimont, de PS-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Er wordt gefluisterd dat de aanstelling van Luikenaar Giet het feit moet compenseren dat niemand van de machtige Luikse PS-federatie minister is geworden in de regering Di Rupo I. (Belga/TE)