"Gisteren (woensdag) heeft een daad van terrorisme gepoogd onze democratie te ondermijnen, maar vandaag komen wij als normaal bijeen", hield de Conservatieve premier de volksvertegenwoordiging voor. "Wij zijn niet bang en onze vastberadenheid zal nimmer wijken in het aanschijn van terrorisme. Wij komen hier bijeen in het oudste van alle parlementen omdat wij weten dat democratie en de waarden die het in zich draagt zich staande houden", zei May, geciteerd door Britse media. "Een terrorist kwam naar de plaats waar mensen van nationaliteiten en culturen vieren wat het betekent vrij te zijn. Dit was een aanval op de vrije mensen overal".

"Jullie zullen ons niet verslaan, onze waarden blijven standhouden", zei de bewindsvrouwe aan het adres van terroristen. De premier noemde de dader een "periferische figuur". Hij heeft alleen gehandeld en er zijn geen redenen om te geloven dat er imminent nieuwe aanslagen kunnen komen. De man is in Groot-Brittannië geboren, is door de islamitische ideologie geïnspireerd en was "enkele jaren geleden" voorwerp van een onderzoek door de binnenlandse veiligheidsdienst MI5 omwille van gewelddadig extremisme. Hij maakte echter geen deel uit van het "huidige inlichtingenplaatje". Er was geen voorafgaande informatie omtrent zijn intenties of de plot, aldus de Britse eerste minister.

Onder de slachtoffers waren er volgens May twaalf Britten, drie Franse kinderen, twee Roemenen, vier Zuid-Koreanen, twee Grieken en telkens iemand uit Duitsland, Polen, Ierland, China, Italië en de VS.

De premier benadrukte dat de politie "heroïsch" haar werk heeft gedaan en bracht hulde aan de omgekomen politieagent. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault heeft als teken van solidariteit deelgenomen aan de bijeenkomst van het Lagerhuis. Zijn voorzitter John Bercow zei die aanwezigheid en solidariteit te "waarderen".

"Gisteren (woensdag) heeft een daad van terrorisme gepoogd onze democratie te ondermijnen, maar vandaag komen wij als normaal bijeen", hield de Conservatieve premier de volksvertegenwoordiging voor. "Wij zijn niet bang en onze vastberadenheid zal nimmer wijken in het aanschijn van terrorisme. Wij komen hier bijeen in het oudste van alle parlementen omdat wij weten dat democratie en de waarden die het in zich draagt zich staande houden", zei May, geciteerd door Britse media. "Een terrorist kwam naar de plaats waar mensen van nationaliteiten en culturen vieren wat het betekent vrij te zijn. Dit was een aanval op de vrije mensen overal". "Jullie zullen ons niet verslaan, onze waarden blijven standhouden", zei de bewindsvrouwe aan het adres van terroristen. De premier noemde de dader een "periferische figuur". Hij heeft alleen gehandeld en er zijn geen redenen om te geloven dat er imminent nieuwe aanslagen kunnen komen. De man is in Groot-Brittannië geboren, is door de islamitische ideologie geïnspireerd en was "enkele jaren geleden" voorwerp van een onderzoek door de binnenlandse veiligheidsdienst MI5 omwille van gewelddadig extremisme. Hij maakte echter geen deel uit van het "huidige inlichtingenplaatje". Er was geen voorafgaande informatie omtrent zijn intenties of de plot, aldus de Britse eerste minister. Onder de slachtoffers waren er volgens May twaalf Britten, drie Franse kinderen, twee Roemenen, vier Zuid-Koreanen, twee Grieken en telkens iemand uit Duitsland, Polen, Ierland, China, Italië en de VS. De premier benadrukte dat de politie "heroïsch" haar werk heeft gedaan en bracht hulde aan de omgekomen politieagent. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault heeft als teken van solidariteit deelgenomen aan de bijeenkomst van het Lagerhuis. Zijn voorzitter John Bercow zei die aanwezigheid en solidariteit te "waarderen".