Theo Francken (N-VA) plaatste zaterdagavond een korte videoboodschap op zijn Facebook-pagina, waarin hij verduidelijkt waarom hij de 'Mars tegen Marrakesh' steunt.

'Ik geef alle steun aan mensen die hun protest willen uiten, hun frustratie en hun bezorgdheid over dat pact, want ik deel die bezorgdheid en die woede en frustratie', aldus Francken.

Francken benadrukt dat hij het correct vindt dat het aanvankelijke verbod op de betoging door de Raad van State werd geschorst. Francken verwijst daarbij naar de vele betogingen waar hij als staatssecretaris voor Asiel en Migratie mee geconfronteerd werd, 'vaak van illegalen die geen reden hadden hier te zijn, maar die betogingen waren helemaal oké voor het links bestuur in Brussel'.

Francken vindt de betoging van zondag een middel om kritiek te uiten op het huidige migratiebeleid, maar hij roept de betogers op geen geweld te gebruiken.

'Revancheer u nooit tegen individuele migranten, tegen individuele personen. De betoging moet een signaal zijn tegen het huidige model, die chaos, die illegale migratie, die verdrinkingen en de culturele problematiek die ermee gepaard gaat. We hebben heel veel slechte betogingen gezien met veel geweld, maar dat mag niet gebeuren.Hou het netjes', besluit Francken.

Morgen vindt de Mars tegen Marrakesh plaats. Een korte videoboodschap. 👇

Geplaatst door Theo Francken op Zaterdag 15 december 2018