Het testproject van initiatiefnemer NEMOS zal zo'n 500 meter voor de haven van Oostende uitgevoerd worden. Daar wordt een 12 meter hoge toren gebouwd waaraan een drijvende boei wordt vastgehecht. Door het op en neer gaan van die boei wordt energie opgewekt.

"Onze Noordzee is de oplossing voor veel van onze maatschappelijke uitdagingen. Vandaag voorzien de windmolenparken op de Noordzee al bijna 1 miljoen gezinnen van energie. Maar we moeten ons eieren niet allemaal in dezelfde mand leggen. Het is belangrijk dat we ook andere energieopportuniteiten op zee, zoals golfslagenergie, maximaal grijpen", zo licht De Backer (Open Vld) toe.

De constructie is gegund tot 2020, maar dat kan eventueel verlengd worden.

Het testproject van initiatiefnemer NEMOS zal zo'n 500 meter voor de haven van Oostende uitgevoerd worden. Daar wordt een 12 meter hoge toren gebouwd waaraan een drijvende boei wordt vastgehecht. Door het op en neer gaan van die boei wordt energie opgewekt."Onze Noordzee is de oplossing voor veel van onze maatschappelijke uitdagingen. Vandaag voorzien de windmolenparken op de Noordzee al bijna 1 miljoen gezinnen van energie. Maar we moeten ons eieren niet allemaal in dezelfde mand leggen. Het is belangrijk dat we ook andere energieopportuniteiten op zee, zoals golfslagenergie, maximaal grijpen", zo licht De Backer (Open Vld) toe.De constructie is gegund tot 2020, maar dat kan eventueel verlengd worden.