Volgens de VRT-nieuwsdienst gaat het om 21 mensen die stempelgeld kregen terwijl ze in de cel zaten na een veroordeling voor terrorisme, in totaal voor tienduizenden euro.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) weet niet wie in de gevangenis zit en onderzoekt of de uitkeringen onterecht zijn uitbetaald. Iemand die in de gevangenis zit, heeft normaal geen recht op een werkloosheidsuitkering, luidt het.

21 dossiers

In ons land zijn op dit moment 104 mensen veroordeeld voor terrorisme. Een vijfde van die veroordeelden heeft volgens de laatste cijfers een werkloosheidsuitkering gekregen.

'In totaal zijn er een 21-tal dossiers die lopen over heel België, waarbij veroordeelde Syriëstrijders uitkeringen gekregen hebben van de RVA', bevestigt Jan Geysen, arbeidsauditeur Halle-Vilvoorde. 'In Halle-Vilvoorde gaat het over twee personen, één zit in de gevangenis', aldus Geysen. Ook uit Brussel, Antwerpen, Charleroi, Dendermonde, Oostende en Hasselt worden namen van veroordeelden genoemd in het dossier. Opvallend: daar horen ook mensen bij uit het Sharia4Belgium-dossier.

Zelf verwittigen

Wouter Langeraert, directeur controle van de RVA, legde in het VRT-journaal uit dat iemand die veroordeeld wordt en in de gevangenis moet, zelf de RVA moet verwittigen dat hij of zij niet meer beschikbaar is voor de arbeidsmarkt. Waarschijnlijk is het zo fout gegaan. 'Als je dan toch te veel zou ontvangen hebben, moet je dat terugbetalen.' (Belga/KVDA)

Volgens de VRT-nieuwsdienst gaat het om 21 mensen die stempelgeld kregen terwijl ze in de cel zaten na een veroordeling voor terrorisme, in totaal voor tienduizenden euro. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) weet niet wie in de gevangenis zit en onderzoekt of de uitkeringen onterecht zijn uitbetaald. Iemand die in de gevangenis zit, heeft normaal geen recht op een werkloosheidsuitkering, luidt het.In ons land zijn op dit moment 104 mensen veroordeeld voor terrorisme. Een vijfde van die veroordeelden heeft volgens de laatste cijfers een werkloosheidsuitkering gekregen. 'In totaal zijn er een 21-tal dossiers die lopen over heel België, waarbij veroordeelde Syriëstrijders uitkeringen gekregen hebben van de RVA', bevestigt Jan Geysen, arbeidsauditeur Halle-Vilvoorde. 'In Halle-Vilvoorde gaat het over twee personen, één zit in de gevangenis', aldus Geysen. Ook uit Brussel, Antwerpen, Charleroi, Dendermonde, Oostende en Hasselt worden namen van veroordeelden genoemd in het dossier. Opvallend: daar horen ook mensen bij uit het Sharia4Belgium-dossier. Wouter Langeraert, directeur controle van de RVA, legde in het VRT-journaal uit dat iemand die veroordeeld wordt en in de gevangenis moet, zelf de RVA moet verwittigen dat hij of zij niet meer beschikbaar is voor de arbeidsmarkt. Waarschijnlijk is het zo fout gegaan. 'Als je dan toch te veel zou ontvangen hebben, moet je dat terugbetalen.' (Belga/KVDA)