De zeven terreurverdachten die dinsdagochtend werden gearresteerd tijdens huiszoekingen in Antwerpen blijven minstens tot 7 december in de cel.

Het zevental verscheen vrijdag voor de raadkamer in Mechelen, maar op vraag van de verdediging werd de beslissing uitgesteld tot 7 december om de tijd te krijgen om het volumineuze dossier in te kijken. Tot dan blijven de verdachten in de cel.

Voor de komst van de verdachten waren extra
veiligheidsmaatregelen getroffen in en rond het Mechelse gerechtsgebouw. Ze werden dinsdag in alle vroegte opgepakt. Drie van hen staan bekend als lid van Sharia4Belgium.

Over de verdere aanhouding van de twee mannen die op dezelfde dag in Brussel in een gelijkaardig onderzoek werden opgepakt, oordeelt de raadkamer pas op 3 december.

Ook de behandeling van hun dossier werd op vraag van hun advocaten met een week uitgesteld. Het tweetal werd ook dinsdag in de vroege ochtend opgepakt tijdens een reeks van 17 huiszoekingen in het Brussels arrondissement.

De zeven terreurverdachten die dinsdagochtend werden gearresteerd tijdens huiszoekingen in Antwerpen blijven minstens tot 7 december in de cel.Het zevental verscheen vrijdag voor de raadkamer in Mechelen, maar op vraag van de verdediging werd de beslissing uitgesteld tot 7 december om de tijd te krijgen om het volumineuze dossier in te kijken. Tot dan blijven de verdachten in de cel. Voor de komst van de verdachten waren extra veiligheidsmaatregelen getroffen in en rond het Mechelse gerechtsgebouw. Ze werden dinsdag in alle vroegte opgepakt. Drie van hen staan bekend als lid van Sharia4Belgium.Over de verdere aanhouding van de twee mannen die op dezelfde dag in Brussel in een gelijkaardig onderzoek werden opgepakt, oordeelt de raadkamer pas op 3 december.Ook de behandeling van hun dossier werd op vraag van hun advocaten met een week uitgesteld. Het tweetal werd ook dinsdag in de vroege ochtend opgepakt tijdens een reeks van 17 huiszoekingen in het Brussels arrondissement.