Dat melden de kranten van Mediahuis.

In tegenstelling tot de rest van België was de terreurdreiging aan de politiekantoren de voorbije maanden op niveau twee gebleven. Maar zeker tot volgende week maandag, tot na Nieuwjaar dus, wordt dat nu voor de kantoren in Brussel opgevoerd.

De rechtstreekse aanleiding is één concreet dossier waaruit blijkt dat de Brusselse commissariaten bedreigd worden, en meer bepaald het hoofdcommissariaat aan de Brusselse Grote Markt.

Concreet betekent dat nog strengere bewaking en aangepaste openingsuren voor de politiekantoren. Bovendien zou het verhoogde dreigingsniveau ook gelden voor de militairen op straat.

Waarom stond het niveau op 2?

Over de directe aanleiding van de maatregel is verder niet veel bekend, behalve dan dat de dreiging zeker niet rechtstreeks gelinkt is aan de aanslagen in Parijs.

Peter Mertens, de woordvoerder van het Crisiscentrum, wilde er in de kranten niet veel over kwijt: "Er vond inderdaad een vergadering plaats. Die ging over de gebruikelijke opvolging van verschillende evaluaties van de terreurdreiging. Maar verder geven we geen inhoudelijke informatie".

Na de ingreep tegen de terreurcel in Verviers begin dit jaar was de terreurdreiging voor politiekantoren al opgetrokken tot 3. Later was het niveau terug verlaagd.

Maar toen na de aanslagen in Parijs de terreurdreiging in het land werd opgetrokken, bleven de politiekantoren gewoon op niveau 2. Waarom dat zo was, is nooit uitgelegd.

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis.In tegenstelling tot de rest van België was de terreurdreiging aan de politiekantoren de voorbije maanden op niveau twee gebleven. Maar zeker tot volgende week maandag, tot na Nieuwjaar dus, wordt dat nu voor de kantoren in Brussel opgevoerd. De rechtstreekse aanleiding is één concreet dossier waaruit blijkt dat de Brusselse commissariaten bedreigd worden, en meer bepaald het hoofdcommissariaat aan de Brusselse Grote Markt. Concreet betekent dat nog strengere bewaking en aangepaste openingsuren voor de politiekantoren. Bovendien zou het verhoogde dreigingsniveau ook gelden voor de militairen op straat. Over de directe aanleiding van de maatregel is verder niet veel bekend, behalve dan dat de dreiging zeker niet rechtstreeks gelinkt is aan de aanslagen in Parijs. Peter Mertens, de woordvoerder van het Crisiscentrum, wilde er in de kranten niet veel over kwijt: "Er vond inderdaad een vergadering plaats. Die ging over de gebruikelijke opvolging van verschillende evaluaties van de terreurdreiging. Maar verder geven we geen inhoudelijke informatie".Na de ingreep tegen de terreurcel in Verviers begin dit jaar was de terreurdreiging voor politiekantoren al opgetrokken tot 3. Later was het niveau terug verlaagd. Maar toen na de aanslagen in Parijs de terreurdreiging in het land werd opgetrokken, bleven de politiekantoren gewoon op niveau 2. Waarom dat zo was, is nooit uitgelegd. (Belga/RR)