Ook na een maand vol aanslagen in Duitsland en Frankrijk blijft het terreurniveau in België op drie. Dat maakte het Coördinatie Orgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD). Bij elk incident maakt dat orgaan een analyse.

'Op dit ogenblik behoudt het OCAD het terreurdreigingsniveau op drie voor heel het land', klinkt het. 'De dreiging wordt nog steeds als ernstig, mogelijk en waarschijnlijk beschouwd. Het OCAD en zijn partners volgen de situatie op en evalueren de informatie voortdurend.'

Er zijn nog steeds versterkte veiligheidsmaatregelen van toepassing in heel het land. Zo is er bijzondere bescherming voor strategische sites en voor plaatsen waar veel personen samenkomen. 'Het Crisiscentrum en zijn partners blijven de situatie opvolgen om desgevallend de bestaande veiligheidsmaatregelen aan te passen', is te horen. (BELGA/JVL)

Ook na een maand vol aanslagen in Duitsland en Frankrijk blijft het terreurniveau in België op drie. Dat maakte het Coördinatie Orgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD). Bij elk incident maakt dat orgaan een analyse. 'Op dit ogenblik behoudt het OCAD het terreurdreigingsniveau op drie voor heel het land', klinkt het. 'De dreiging wordt nog steeds als ernstig, mogelijk en waarschijnlijk beschouwd. Het OCAD en zijn partners volgen de situatie op en evalueren de informatie voortdurend.' Er zijn nog steeds versterkte veiligheidsmaatregelen van toepassing in heel het land. Zo is er bijzondere bescherming voor strategische sites en voor plaatsen waar veel personen samenkomen. 'Het Crisiscentrum en zijn partners blijven de situatie opvolgen om desgevallend de bestaande veiligheidsmaatregelen aan te passen', is te horen. (BELGA/JVL)