Philippe Trine, voorzitter van de plaatselijke horecafederatie, baseert zich op een peiling bij zijn leden om te spreken van een daling met 50 procent van het aantal reserveringen dit jaar. Vorig jaar ging het om een daling van 30 tot 40 procent. "Veel heeft te maken met de dure kostprijs van het personeel op dat tijdstip. Die investering doe je maar als je weet dat je klanten gaat lokken, maar met de terreurdreiging is dat niet vanzelfsprekend", aldus Trine. De BRA stelt vast dat het te besteden budget van de klanten met 10 procent per couvert is gedaald tegenover vorig jaar. Secretaris-generaal Miguel Van Keirsbilck zegt dat het aantal reserveringen in het centrum van Brussel met een kwart is gedaald, terwijl het in de rand rond Brussel wat minder erg is. Traiteurdiensten in de hoofdstad profiteren dan weer van het feit dat mensen minder buitenshuis en meer binnenshuis zullen dineren bij de eindejaarsfeesten. (Belga)

Philippe Trine, voorzitter van de plaatselijke horecafederatie, baseert zich op een peiling bij zijn leden om te spreken van een daling met 50 procent van het aantal reserveringen dit jaar. Vorig jaar ging het om een daling van 30 tot 40 procent. "Veel heeft te maken met de dure kostprijs van het personeel op dat tijdstip. Die investering doe je maar als je weet dat je klanten gaat lokken, maar met de terreurdreiging is dat niet vanzelfsprekend", aldus Trine. De BRA stelt vast dat het te besteden budget van de klanten met 10 procent per couvert is gedaald tegenover vorig jaar. Secretaris-generaal Miguel Van Keirsbilck zegt dat het aantal reserveringen in het centrum van Brussel met een kwart is gedaald, terwijl het in de rand rond Brussel wat minder erg is. Traiteurdiensten in de hoofdstad profiteren dan weer van het feit dat mensen minder buitenshuis en meer binnenshuis zullen dineren bij de eindejaarsfeesten. (Belga)